Ny CD med Bachs motetter lanseres neste uke! 

Bachs motetter er omgitt av historisk uvisshet: Vi vet så lite om dem – om når og hvorfor de ble til – og om hvor mange som kan ha gått tapt. Verkene vi står igjen med er likevel virtuose og fylt av spenning og sterk symbolikk.

“Bachs motetter er selve høydepunktet av korrepertoaret! Det finnes en enorm menge innspillinger av musikken, men det er mulig å tolke den på så mange måter. Med denne plata ønsker vi å bidra med våre innfallsvinkler til Bachs mesterverk” sier kunstnerisk leder og dirigent for Det Norske Solistkor, Grete Pedersen.

Motetten var i seg selv en tilbakeskuende form – et kort, kirkelig korverk i polyfon stil, etablert på 1200-tallet. Tidligere har man trodd at de ble skrevet for begravelser, men dette er trukket i tvil i senere tid. Det samme gjelder forestillingen om at de ble framført a cappella.

Med plata lanserer Det Norske Solistkor sin åttende utgivelse på BIS Records. Fire av verkene fremføres med flerårige samarbeidsparter Ensemble Allegria, og tre med orgel continuo.

Velkommen til lansering av platen på Solistkorets juleturné fra 11. til 14. desember 2017 i Levanger, Trondheim, Røros og Oslo.

Her kan du lese mer og kjøpe CDen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *