PRØVESANG


Det Norske Solistkor søker etter en alt og en 2. bass til fast plass i koret (intensjonsavtale).

DET NORSKE SOLISTKOR er landets ledende kor, og er etablert som en stiftelse. Koret ble etablert i 1950 og består i dag av 26 profesjonelle sangere som er engasjert gjennom toårige intensjonsavtaler på basis av prøvesang. Kunstnerisk leder og dirigent for koret har siden 1990 vært Grete Pedersen, som er engasjert på femårig åremål og også er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole og en ettertraktet gjestedirigent. Det Norske Solistkor har hele tiden hatt de høyeste kunstneriske mål for sin virksomhet. Koret har de senere årene hatt en svært positiv kunstnerisk utvikling, med konserter på de fremste festivalene for klassisk musikk i Norge, kritikerroste CD-utgivelser, turnévirksomhet i inn- og utland, samt samarbeid med de fremste norske orkestrene og internasjonale toppensembler. I 2018 gjør Solistkoret prosjekter med blant andre KORK, Accademia Bizantina, Barokkanerne, Den Norske Opera & Ballett, Ensemble Allegria og Gjermund Larsen Trio. Virksomheten drives prosjektbasert, og sangerne engasjeres til og lønnes etter tariff for det enkelte prosjekt.

Prøvesangrepertoar:

For Alt:
 J. S. Bach: Bereite dich, Zion fra Juleoratoriet – Grieg: Hvad est du dog skjøn, op 74 no.1

For Bass: J. Haydn: «Gleich öffnet sich der Erde Schoss» fra Die Schöpfung

– Grieg: Hvad est du dog skjøn, op 74 no.1; forbered både solo- og 2. bass-stemmen.

For begge stemmegrupper:

Et selvvalgt stykke (ikke barokk)
Prima vista

Send kortfattet søknad med CV og lydopptak til: Det Norske Solistkor c/o Sentralen, Postboks 183 Sentrum, 0102 Oslo eller på epost til nina@solistkoret.no

Vi ønsker at lydopptaket består av enten en oratoriearie eller en romanse/lied.

Vi oppfordrer søkere til å sende cv som også viser erfaring med ensemblesang.

Søknadsfrist 7. mai 2018.Prøvesangen gjennomføres i Oslo 4. og 5. juni 2018.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til prøvesang etter vurdering av søknad og lydopptak. Solistkoret stiller med repetitør.

Eventuelle spørsmål kan rettes til produsent Nina Karlsen: Epost: nina@solistkoret.no.

Se http://www.solistkoret.no for mer informasjon om virksomheten, og lytt gjerne til korets innspillinger på digitale plattformer før du sender søknad for å finne ut om dette er riktig ensemble for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *