Ny CD lanseres 14. september

Vi gleder oss til å lansere ny plate med dirigent Grete Pedersen: The Wind Blows: Music for choir by ALFRED JANSON

Alfred Janson, født i 1937, var en nøkkelfigur blant de unge norske komponistene som dukket opp på begynnelsen av 1960-tallet. Med bakgrunn i jazz og populær musikk syntes han å representere en ny epoke med verk som Construction and Hymn og Nocturne. Helt siden da har Janson fortsatt å skrive sin egen musikk, tilsynelatende helt uavhengig av samtidens trender.

En av hjørnesteinene i hans produksjon har vært vokalmusikk, og denne platen fra Det Norske Solistkor og Grete Pedersen gir en mulighet til å lytte til hans korverk fra fem tiår. Her kan lytteren oppdage Jansons melodiske gave og originale tilnærming til harmoni, men også hans sterke instinkt for gode tekster. Programmet inneholder stykker med tekster av William Shakespeare (Sonnet No. 76), Friedrich Nietszche og Emily Dickinson, men også en lyrisk salme til Moder Jord og politisk ladede tekster av komponistens samtidige diktere

Det Norske Solistkor og Janson har samarbeidet ved flere anledninger, og to av arbeidene som er innspilt her, ble bestilt av koret: The Wind Blows (Where it Wishes) fra 2016 og Sonnet nr. 76 (2000). I tillegg til a cappella-stykker inneholder plata verk skrevet for en større besetning. Til dette medvirker Oslo Sinfonietta, Helge Lien på piano, så vel som Alfred Janson selv som spiller sin elskede plastmelodika.

Bilder fra innspillingen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *