Laster Hendelser

Årstidene i Vang kirke på Hamar

Start:27. oktober 2017 @ 19:00
Venue: Vang kirke
Vangsvegen 358
Ridabu, 2322 Norge
Cost:100kr-300kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Med Ensemble Allegria, Kongelige Norske Marines Musikkorps og Majorstuen barne- og ungdomskor inviterer vi til storslått konsert i Vang kirke!

Tema for konserten er det sårbare menneskets liv i og med naturen. Med produksjonen fortsetter Solistkoret sin Haydn-satsning og samarbeid med Paal-Helge Haugen som har gjendiktet teksten til nynorsk.

I tillegg til Haydns mesterverk får du oppleve urfremføringen av Nils Henrik Asheims verk  Muohta – Language of snow som tar han utgangspunkt i 18 samiske ord for snø.

«Snøen minker og det er ikke noe vi kan forholde oss likegyldig til – vi må våkne før det er for seint», forteller Asheim.

Muohta er et moderne perspektiv på Haydns mesterverk.

«Årstidene ble skrevet i en tid hvor man så på naturen som noe man kunne lære av. I dag lever vi ikke med årstidene en gang – vi spiser jo tomater hele året! Den enorme kunnskapen vi har fått om naturen har ført til at vi er på vei til å ødelegge den»

Med verket vil Asheim belyse en annen måte å forholde seg til naturen på – hvor det ikke handler om å dominere slik vi gjør i dag, men å leve i og med den.

«I den samiske kulturen er det over 300 begrep for snø som sier noe om hvordan den er å ta på og arbeide med – et helt konsept om hvordan det er å leve med naturen»

I verket bruker Asheim ordene i det samiske språket til å lage noe han kaller lydskulptur inspirert av snø.

«Jeg synes det var det sterkeste budskapet – å snø ned konserten i 20 minutter. Man kan kanskje kalle det snøpoesi?»

Dirigent denne kvelden er Grete Pedersen.

For billetter, trykk her
Arrangementet på Facebook

Program:
Joseph Haydn: Årstidene – s´sommer og høst
Urfremføring av bestillingsverk av Nils Henrik Asheim