Laster Hendelser

DET NORSKE SOLISTKOR: AURORA / VENDSYSSELFESTIVAL

Start:4. juli 2018 @ 19:30
Venue: Sæby kirke
Strandgade 5A
Sæby, 9300 Danmark

Det Norske Solistkor fremfører Arne Norheims monumentale verk ’Aurora’, under ledelse av dirigent Grete Pedersen

Arne Nordheim (1931 – 2010) er en av Norges mest betydningsfulle komponister. Verket ’Aurora’ fra 1984 bygger på Salme 139 og Dantes ’Den guddommelige komedie’, og teksten framføres på hebraisk, latin og italiensk. Tonespråket domineres av milde klanger i rolig utvikling, og er et lappeteppe av elektronikk, kor og sangsolister.

’Aurora’ går som en rød tråd gjennom konserten, hvor koret også fremfører Per Nørgårds ’Solen er rund’, skandinavisk korlyrikk, og musikk av fremragende komponister som Kaija Saariaho og Luciano Berio.

«Verkene Solen er rund og Aurora, omkranser en konsert hvor innholdet omhandler naturen og vår relasjon til den. Saariahos verk Nuits adieux og Tag des Jahrs beskriver de forutsigbare og ubønnhørlige endringene i naturen og i menneskenes liv.  Ebba Lindquists tre dikt tonesatt av Alfred Janson beskriver nærheten til havet, til de bohusländske berg – «Vi vaknar med salt på tungan» Og inn i  all denne naturlyriken smyger seg også inn Wikanders «Kung LIljekonvalje» og G.Erikssons arrangement «Nu är kommen den lycliga tid»

Konserten er en del Solistkorets sommerturné i Danmark og Sverige, hvor de lanserer sin nye CD med musikk av komponist Alfred Janson. På konserten vil koret fremføre et utdrag fra platen med stykket ’Tre dikt av Ebba Lindquist’.