Laster Hendelser

KORK og Solistkoret fremfører ‘Coro’

Start:1. februar 2018 @ 18:00
Venue: Store Studio, NrK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
Oslo,
Cost:50kr-200kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.
Kjøp billetter

Verket ‘Coro’ fra 1974-76 regnes som et av Luciano Berios kjerneverk. 

Berio (1925-2003) er kjent for sine eksperimentelle verk, men også for musikk som når et bredere publikum. Som komponist benyttet han de modernistiske komposisjonsteknikkene på sine helt egne og høyst fascinerende måte.

‘Coro’ er skrevet for 40 stemmer og 40 instrumenter. Sangerne står plassert i orkesteret slik at stemme og instrument sidestilles, både klanglig og visuelt. Som i flere andre verk av Berio er folklore en inspirasjon– også i tekstene som kombineres med dikt av Pablo Neruda (Residencia en la Tierra).

32 små deler glir over i hverandre og danner en rik klangverden som Berio selv beskriver det: ”Som musikalske bilder skrevet inn som grafitti på byens harmoniske landskap.” Resultatet er mektig og medrivende her fremført av Det Norske Solistkor og Kringkastingsorkesteret med dirigent Grete Pedersen.

For billetter, trykk her