Laster Hendelser

Det Norske Solistkor & Kjetil Almenning

Start:21. oktober 2018 @ 19:00
Venue: Margaretakyrkan
Hammersborg Torg 8B
Oslo,
Cost:150kr-300kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Fremfører musikk av komponistene Francis Poulenc, Benjamin Britten og James MacMillan – alle med evnen til å skrive usedvanlig flott musikk for kor.

Kjøp billetter her

PROGRAM:
James MacMillan – Miserere
Francis Poulenc – Messe i G-dur
Benjamin Britten – A.M.D.G.
James MacMillan – Te Deum

På denne konserten får du rabatt med Solistkortet Ordinær og Solistkortet UNG


OM KONSERTEN:

Den franske komponisten Francis Poulencs Messe (1899–1963) i G-dur fra 1937, er et av det forrige århundres flotteste korverk. Poulenc dedikerte messen til minne om sin far som gikk bort noen år tidligere, og musikken er ekspressiv og variert, med eterisk lyse sopraner, tette klanger og dramatisk kromatikk.

Omtrent samtidig som Poulenc skrev sin messe i G-dur, ferdigstilte britiske Benjamin Britten (1913 – 1976) «A.M.D.G.» til tekster av Gerald Manley Hopkins. Verket består av syv deler med helt ulik karakter, men stadig i komponistens umiskjennelige og fascinerende tonespråk.

James MacMillan (f. 1959) er Skottlands fremste nålevende komponist. Han har tidligmusikk og folketoner som forbilder, og skaper gripende musikk for stemmer. «Te Deum» (2001) og «Miserere» (2009) har allerede rukket å etablere seg som klassikere av vår tid. I tillegg til å være en etterspurt komponist verden over, har han et sterkt engasjement for den katolske minoritetens rettigheter i Skottland. 

Poulencs messe går som en rød tråd gjennom konserten. Den kommenteres av Brittens “A.M.D.G” som salmer og tekstlesninger, og omkranses av MacMillans verk som innleder og avslutter konserten.

Lytt til utdrag fra programmet her:


MEDVIRKENDE: 
Det Norske Solistkor
Kjetil Almenning, dirigent
Lars Notto Birkeland, orgel

Kjetil Almenning er kordirgent og sanger. Siden 2009 har han vært domkantor i Bergen. Han har kandidateksamen i kirkemusikk fra Norges Musikkhøgskole og diplomeksamen i kordirigering fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Har vært kunstnerisk leder og dirigent for en rekke norske vokalensembler og kor de siste årene. Kjetil Almenning har tidligere vært fast sanger i Det Norske Solistkor.

Konserten er en del av Solistkorets Oslo-serie.


BILLETTER OG PRISER:
300 kr / 250 kr / 150 kr. Billetter kjøpes her

På denne konserten får du rabatt med Solistkortet.