Laster Hendelser

MOZART REQUIEM I UNIVERSITETETS AULA

Start:november 4 @ 18:00
Venue: Universitetets Aula
Karl Johansgate 47
Oslo,
Cost:150kr-380kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Premiere på ny versjon av Mozarts Requiem – et uttrykksfullt og mektig verk det er vanskelig å ikke bli berørt av

Kjøp billetter her

PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem i d-moll (KV 626)
Thomas Tallis: Spem In Alium

På denne konserten får du rabatt med Solistkortet Ordinær og Solistkortet UNG


OM KONSERTEN:

Mot slutten av sitt unge liv skrev Mozart frenetisk på sin dødsmesse, og da han lå for døden tilkalte han komponisten Frans Süssmayr for å fullføre verket. Mozart dikterte og gav Süssmayr skissene til den versjonen som de fleste i dag kjenner som «Mozarts Requiem».

Omstendighetene rundt verket har ført til heftige diskusjoner. Er det musikken, historien, eller myten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk? Og hvordan ville rekviemet blitt om Mozart selv hadde ferdigstilt verket?

Det har den 31 år gamle franske komponisten Pierre-Henri Dutron forsøkt å finne ut av. I sin bearbeidelse av Mozarts Requiem har han tatt utgangspunkt i Süssmayrs versjon, men utvidet og gjort verket rikere, og forsøkt å nærme seg det han tror ville vært Mozarts fullførelse. Har Dutron knekt koden? Det lar seg høre på konserten i Universitetets aula 4. november.

Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria har samarbeidet tett de siste årene, og møtes nå for å fremføre Mozarts storslagne Requiem. De ledes av kunstnerisk leder og dirigent for Solistkoret, Grete Pedersen.

Konserten er en del av Solistkorets Oslo-serie.

Hør Pierre-Henri Dutron snakke om sin bearbeidelse av Requiem i videoen under. Versjonen har ikke blitt fremført i Norge før, og får sin norgespremiere på Hovland-festivalen i Fredrikstad.

 Lytt til utdrag fra konserten her:


MEDVIRKENDE:
Ensemble Allegria
Solister fra Det Norske Solistkor (annonseres senere)
Det Norske Solistkor
Dirigent, Grete Pedersen

BILLETTER:
380 kr/320 kr / 150 kr. Kjøp billetter her.

På denne konserten får du rabatt med Solistkortet.