Laster Hendelser

Utsolgt! MOZART REQUIEM I UNIVERSITETETS AULA

Start:4. november 2018 @ 18:00
Venue: Universitetets Aula
Karl Johansgate 47
Oslo,
Cost:150kr-380kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Norgespremiere på ny versjon av Mozarts Requiem – et uttrykksfullt og mektig verk det er vanskelig å ikke bli berørt av

PROGRAM:

Samuel Sebastian Wesley: Din Fred skal aldri vike
Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem i d-moll (KV 626) Süssmayr / Dutron 2016 completion
Thomas Tallis: Spem In Alium

Konserten er dessverre utsolgt, men kan også oppleves i Spikkestad lørdag 3. november


OM KONSERTEN:

En av den klassiske musikkens største gåter er hvordan Mozarts Requiem ville hørtes ut om Mozart selv hadde ferdigstilt det. Mange har forsøkt å fullføre verket – 32 år gamle Pierre-Henri Dutron overbeviser de som «kan» Mozart.

De fleste tror nok at Mozart selv ferdigstilte sitt Requiem, men i virkeligheten er rundt halvparten «ren» Mozart. Da han lå for døden tilkalte Mozart komponisten Frans Süssmayr og dikterte og gav han skisser til å fullføre verket. Jobben Süssmayr gjorde er det delte meninger om, men det er den versjonen de fleste kjenner som «Mozarts Requiem».

«Mozarts Requiem er en juvel», sier den 32 år gamle komponisten Pierre-Henri Dutron. Han brukte fem år å ferdigstille sin bearbeidelse av Requiem, en versjon som symboliserer hans kjærlighet for Mozart. Målet var hele tiden å stille Mozarts Requiem i et bedre lys en tidligere versjoner. Så diskret som mulig, og så nærme det han tror ville vært komponistens egne fullførelse.

Den unge komponistens versjon har allerde mottatt strålende kritikker og blitt anerkjent av Mozart-kjennere. Orkesterleder René Jacobs snakker varmt om Dutrons fullførelse med sine rikere og fyldigere orkesterpartier og balanse mellom orkester og kor. Nå får versjonen sin Norgespremierer når Det Norske Solistkor legger ut på turné med Ensemble Allegria og Grete Pedersen.

Hør Pierre-Henri Dutron snakke om sin versjon her:

 Lytt til utdrag fra konserten her:


MEDVIRKENDE:
Ensemble Allegria
Det Norske Solistkor

Solister:
Magnhild Korsvik
Ingeborg Dalheim
Mari Askvik
Astrid Sandvand Dahlen
Paul Kirby
Øystein Stensheim
David Maccune
Olle Holmgren

Dirigent:
Grete Pedersen

BILLETTER:
380 kr/320 kr / 150 kr. Kjøp billetter her.

På denne konserten får du rabatt med Solistkortet.