Laster Hendelser

MOZART REQUIEM I HAMAR DOMKIRKE

Start:2. november 2018 @ 18:00
Venue: hamar domkirke
Kirkegata 14
Hamar, 2317 Norge

Solistkoret, Ensemble Allegria og dirigent Grete Pedersen fremfører en ny versjon av Mozarts Requiem – et uttrykksfullt og mektig verk det er vanskelig å ikke bli berørt av

Kjøp billetter her

PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem i d-moll (KV 626)
Thomas Tallis: Spem In Alium


OM KONSERTEN:

Mot slutten av sitt unge liv skrev Mozart frenetisk på sin dødsmesse, og da han lå for døden tilkalte han komponisten Frans Süssmayr for å fullføre verket. Mozart dikterte og gav Süssmayr skissene til den versjonen som de fleste i dag kjenner som «Mozarts Requiem».

Omstendighetene rundt verket har ført til heftige diskusjoner. Er det musikken, historien, eller myten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk? Og hvordan ville rekviemet blitt om Mozart selv hadde ferdigstilt verket?

Det har den 31 år gamle franske komponisten Pierre-Henri Dutron forsøkt å finne ut av. I sin bearbeidelse av Mozarts Requiem har han tatt utgangspunkt i Süssmayrs versjon, men utvidet og gjort verket rikere, og forsøkt å nærme seg det han tror ville vært Mozarts fullførelse. Har Dutron knekt koden? Det lar seg høre på konserten i Hamar domkirke 2. november.

Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria har samarbeidet tett de siste årene, og møtes nå for å fremføre Mozarts storslagne Requiem. De ledes av kunstnerisk leder og dirigent for Solistkoret, Grete Pedersen.

Konserten er en del av Solistkorets Oslo-serie.

Hør Pierre-Henri Dutron snakke om sin bearbeidelse av Requiem i videoen under. Versjonen har ikke blitt fremført i Norge før, og får sin norgespremiere på Hovland-festivalen i Fredrikstad.

Lytt til utdrag fra programmet her:


MEDVIRKENDE:
Ensemble Allegria
Det Norske Solistkor

Solister:
Magnhild Korsvik
Ingeborg Dalheim
Mari Askvik
Astrid Sandvand Dahlen
Paul Kirby
Øystein Stensheim
David Maccune
Olle Holmgren

Dirigent:
Grete Pedersen

BILLETTER:

Kjøp billetter her