Laster Hendelser

MOZART REQUIEM I TEGLEN, SPIKKESTAD

Start:november 3 @ 18:00
Venue: Teglen, Spikkestad kirke- og kultursenter
C. A. Johansens plass 1
Spikkestad, Norge

Premiere på ny versjon av Mozarts Requiem – et uttrykksfullt og mektig verk det er vanskelig å ikke bli berørt av

PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem i d-moll (KV 626)
Thomas Tallis: Spem In Alium

Billetter til konserten kan kjøpes her


OM KONSERTEN:

Mot slutten av sitt unge liv skrev Mozart frenetisk på sin dødsmesse, og da han lå for døden tilkalte han komponisten Frans Süssmayr for å fullføre verket. Mozart dikterte og gav Süssmayr skissene til den versjonen som de fleste i dag kjenner som «Mozarts Requiem».

Omstendighetene rundt verket har ført til heftige diskusjoner. Er det musikken, historien, eller myten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk? Og hvordan ville rekviemet blitt om Mozart selv hadde ferdigstilt verket?

Det har den 31 år gamle franske komponisten Pierre-Henri Dutron forsøkt å finne ut av. I sin bearbeidelse av Mozarts Requiem har han tatt utgangspunkt i Süssmayrs versjon, men utvidet og gjort verket rikere, og forsøkt å nærme seg det han tror ville vært Mozarts fullførelse. Har Dutron knekt koden? Det lar seg høre på konserten i Teglen 3. november.

Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria har samarbeidet tett de siste årene, og møtes nå for å fremføre Mozarts storslagne Requiem. De ledes av kunstnerisk leder og dirigent for Solistkoret, Grete Pedersen.

Konserten er en del av Solistkorets Oslo-serie.

Hør Pierre-Henri Dutron snakke om sin bearbeidelse av Requiem i videoen under. Versjonen har ikke blitt fremført i Norge før, og får sin norgespremiere på Hovland-festivalen i Fredrikstad.

Lytt til utdrag fra programmet her:


MEDVIRKENDE:
Ensemble Allegria
Solister fra Det Norske Solistkor (annonseres senere)
Det Norske Solistkor
Dirigent, Grete Pedersen

BILLETTER:
Billetter til konserten kan kjøpes her