Laster Hendelser

VÅREN | Det Norske Solistkor & Rebecka Gustavsson

Start:10. mai 2019 @ 18:00
Venue: Margaretakyrkan
Hammersborg Torg 8B
Oslo,

Dirigent Rebecka Gustavsson leder Solistkoret i sin mastereksamen ved Norges Musikkhøgskole.

Kjøp billetter til konserten her
Få rabatterte billetter med Solistkortet


Margaretakyrkan i Oslo
Fredag 10. mai kl. 18.00 

Program
Arnold Schönberg: Friede auf Erden
Per Nørgård: Singe die Gärten mein Herz
Motett av Johann Sebastian Bach
Lene Grenager: Breathe by quivering leaves
Programmet oppdateres fortløpende 


Programmet består blant annet av Arnold Schönbergs inderlige Friede auf Erden (Peace on Earth), skrevet til dikt av Conrad Ferdinand Meyer i 1907. Per Nørgård er en av Danmarks mest betyningsfulle komponister, og hans Singe die Gärten mein Herz fra 1974, er et stykke Solistkoret har vendt tilbake til i flere år – sist på albumet As Dreams fra 2016. Det samme gjelder J. S. Bachs motetter. Korets tolkning av motettene gikk rett hjem hos publikum og kritikere med plata Bach – The Motets, som i oktober 2018 ble kåret til årets korutgivelse av det franske magasinet Diapason d’Or.

Publikum får også oppleve musikk av Lene Grenager som i september ble tildelt Arne Nordheims komponistpris. Stykket Breathe by quivering leaves er inspirert av ni planter. Tittelen er hentet fra Carl von Linnés store systematiske gjennomgang av naturens arter og deler: Systema naturae. Linnés vakre beskrivelser gir forførende innsikt i det unike livet plantene lever, som Grenager har brukt både tekstlig og som musikalsk inspirasjon for å skrive stykket.

Rebecka Gustavsson studerer master i kordirigering ved Norges musikkhøgskole, og er et fremadstormende navn i musikermiljøet. Det Norske Solistkor ønsker å bidra til utviklingen av morgendagens kordirigenter og stiller med sine profesjonelle sangere på mastereksamen i kordirigering ved Norges musikkhøgskole.