Laster Hendelser

VÅREN | Det Norske Solistkor & Rebecka Gustafsson

Start:mai 10 @ 18:00
Venue: Margaretakyrkan
Hammersborg Torg 8B
Oslo,

Dirigent Rebecka Gustafsson leder Solistkoret i sin mastereksamen ved Norges Musikkhøgskole.

Kjøp billetter til konserten her
Få rabatterte billetter med Solistkortet


Margaretakyrkan i Oslo
Fredag 10. mai kl. 18.00 

Program
Arnold Schönberg: Friede auf Erden
Per Nørgård: Singe die Gärten mein Herz
Motett av Johann Sebastian Bach
Lene Grenager: Breathe by quivering leaves
Programmet oppdateres fortløpende 


Det Norske Solistkor ønsker å bidra til utviklingen av morgendagens kordirigenter og stiller med sine profesjonelle sangere på mastereksamen i kordirigering ved Norges musikkhøgskole.

Kveldens program består blant annet av Arnold Schönbergs inderlige Friede auf Erden (Peace on Earth), skrevet til dikt av Conrad Ferdinand Meyer i 1907. Per Nørgård er en av Danmarks mest betyningsfulle komponister, og hans Singe die Gärten mein Herz fra 1974, er et stykke Solistkoret har vendt tilbake til i flere år – sist på albumet As Dreams fra 2016. Det samme gjelder Johann Sebastian Bachs motetter. Korets tolkning av motettene gikk rett hjem hos publikum og kritikere med plata Bach – The Motets, som i oktober 2018 ble kåret til årets korutgivelse av det franske magasinet Diapason d’Or.

Publikum får også oppleve musikk av Lene Grenager som i september ble tildelt Arne Nordheims komponistpris.Stykket Breathe by quivering leaves er inspirert av ni planter. Tittelen er hentet fra Carl von Linnés store systematiske gjennomgang av naturens arter og deler: Systema naturae. Linnés vakre beskrivelser gir forførende innsikt i det unike livet plantene lever, som Grenager har brukt både tekstlig og som musikalsk inspirasjon for å skrive stykket.


Rebecka Gustavsson studerer master i kordirigering ved Norges musikkhøgskole, og er et fremadstormende navn i musikermiljøet. Hun kommer fra Vetlanda i Sverige, og er utdannet sangpedagog fra Musikkhøgskolen i Örebro. Interessen for dirigering førte henne til Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og kandidatstudiet i kordirigering. Våren 2017 gjennomførte Rebecka sin eksamen med svenske Radiokören, før hun så startet på masterstudiet i kordirigering ved Norges Musikkhøgskole.

Rebecka har arbeidet med kor og ensembler som Kammarkören Musikaliska, Karlstads Orkesterförening og Jönköpings kammarkör, og siden 2015 har hun vært dirigent og kunstnerisk leder for Västgöta Nations Manskör Korgossarna. I oktober var hun en av seks finalister i ’London International Choral Conducting Competition’, og i 2018 vant hun en pris for sin dirigering ved ’Isola del Sole International Choir Competition’.

I løpet av studietiden i Oslo har Rebecka vært assistent for dirigent Grete Pedersen, samt gjort innstudering med en rekke kor i Oslo. De to siste årene har hun dykket ned i en stor mengde repertoar, særlig fra 1900-tallet, og jobbet mye med formidlingen av det musikalske uttrykket.

Kjøp billetter til konserten her
Få rabatterte billetter med Solistkortet