Laster Hendelser

VINTERSPOR | Solistkorets damestemmer

Start:7. februar 2019 @ 19:00
Venue: Margaretakyrkan
Hammersborg Torg 8B
Oslo,

Vårens sesongåpning blir på en aldri så liten begivenhet: for første gang skiller Solistkorets damestemmer lag med herrene!

Kjøp billetter her
På denne konserter får du rabatt med Solistkortet 


Margaretakyrkan i Oslo
Torsdag 7. februar kl. 19.00

Program
Lanseres i slutten av desember

Medvirkende
Det Norske Solistkors damestemmer
Vilde&Inga
Dirigent Cecilia Rydinger Alin


I februar får du en sjelden mulighet til å oppleve den ene halvdelen av Det Norske Solistkor – Solistkorets damestemmer, når de møter dirigent Cecilia Rydinger Alin for konsert i Margaretakyrkan i Oslo.

Alin er en stjerne i det svenske musikklivet, med en lang merittliste som dirigent og kunstnerisk leder. Sammen skal de fremføre et program med musikk av blant annet Karin Rehnqvist, Arne Nordheim og Francis Poulenc – en av 1900-tallets fremste komponister av kormusikk.

Kveldens gjester er duoen Vilde&Inga som sammen spiller fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Deres debutalbum Makrofauna ble gitt ut på ECM i 2014 og har siden høstet svært gode kritikker. Siden 2010 har de spilt en rekke konserter i Norge og i utlandet, med artister som Sidsel Endresen, Ingar Zach, Christian Wallumrød, Ivar Grydeland og Henrik Munkeby Nørstebø.


Cecilia Rydinger Alin er en av Sveriges ledende musikkpersonligheter med en lang merittliste som professor i orkesterdirigering, rektor på Kungliga Musikhögskolan og aktiv dirigent. Fra 1994-1998 var hun sjefsdirigent for Wermland Opera og kunsterisk leder for Värmlandsoperans Sinfonietta. Hun har også vært kuntnerisk leder for Allmänna Sången i Uppsala. Sammen med koret vant hun en rekke internasjonale konkurranser. Siden 2008 har hun hatt en omfattende konsert- og turnévirksomhet med mannskoret Orphei Drängar. I 2005 mottok Rydinger Alin kong Carl XVI Gustafs fortjeneste for sin innsats for tonekunsten, og i 2009 utpekte Sveriges korforbund henne som årest korleder. Siden 2004 har hun vært medlem av Kungliga Musikaliska Akademien.

Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas utgjør duoen Vilde & Inga. Sammen  spiller de fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Med dette som utgangspunkt oppstår musikken langsomt og organisk med en underliggende kompositorisk bevissthet. Debutalbumet Makrofauna ble gitt ut på ECM i 2014 og har høstet svært gode kritikker. Siden 2010 har de jevnlig spilt konserter i Norge og i utlandet, og opptrådt på festivaler som Kongsberg Jazzfestival, Only Connect Festival of Sound, Vinterlyd festival, Ultima  og Sound Disobedience. I løpet av denne tiden har de også spilt med artister som Sidsel Endresen, Ingar Zach, Christian Wallumrød, Ivar Grydeland, Henrik Munkeby Nørstebø, Okkyung Lee m.fl.