Sesongåpning 2017

Det Norske Solistkor åpner vårsesongen 2017 med årets første konsert i Oslo-serien og to urfremføringer i Universitetets Aula. «Lament for kor, elektronikk og slagverk» er komponert av Lars Petter Hagen (bildet), og bestilt av slagverker og solist under konserten, Hans-Kristian Kjos Sørensen med støtte fra Norsk kulturråd. Det andre verket «The wind blows – where it wishes» for kor, fiolin, cello og fagott er komponert av Alfred Janson, også med støtte fra Norsk kulturråd. I tillegg fremføres verk fra korets kjernerepertoar, inkludert et par overraskelser.

Konserten inngår i feiringen av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Hvor har så norsk musikk beveget seg i løpet av disse årene – og hvor er vi på vei? Solistkoret var et av de første ensemblene i Norge som dedikerte mye av sin virksomhet til ny musikk, og gjør det stadig. Vinden blåser dit den vil, men utviklingen fortsetter med denne konserten i Aulaen, som garantert vil engasjere publikum.

Konserten finner sted i Universitetets Aula søndag 22. januar kl 19.
Mer info | Billettsalg

Deler av konserten fremføres også på Lillehammer hvor koret gir førpremiere på verket av Alfred Janson i kombinasjon med verk av J.S. Bach og Pauline Hall. Konserten finner sted på Lillehammer Kunstmuseum lørdag 21. januar kl 19.
Mer info | Billettsalg

Komponist Lars Petter Hagen. Foto: Andreas Turau

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *