Solistkoret mottar Diapason D’or

«Det er eventyrlig å få gullmedalje for et album med musikk av Bach», sier Grete Pedersen, dirigent for Det Norske Solistkor.

Det er 10 år siden koret for første gang mottok Diapason D’or. Denne gangen er det platen Bach – The Motets som mottar utmerkelsen, hvor norske Ensemble Allegria medvirker.

«Vi sammenlignes med de mest prominente Bachfortolkerne», sier Pedersen. «Monteverdi Choir and Orchestra og Bach Collegium Japan har spesialisert seg på eldre musikk, men Solistkoret er kjent for å bevege seg mellom sjangre, stilarter og tidsepoker. Vi ble derfor litt ekstra overrasket denne gangen.»

«Jeg har klokketro på at vi utvikler oss som musikere ved å utsette oss for det ukjente og uhørte. På vårt forrige album, As Dreams, skiftet sangerne mellom plystring, skrik og ekstrem vakker sang i skjønn og uskjønn forening. Jeg tror dette tilfører vår tolkning av motettene noe spesielt.»

Bak Diapason D’or står det franske magasinet Diapason, som hver måned anmelder album med klassisk musikk. De ti beste tildeles prestisjefylte Diapason D’or. Om Bach – The Motets, skriver magasinet:

«En ’tour de force’ i farger, korklang og gjensidig tillit mellom Grete Pedersen og hennes Oslobaserte ensemble; deres versjon av de seks motettene innehar en poetisk dimensjon uten sidestykke» (Gaëtan Naulleau, Diapason, oversatt av Ingeborg Dalheim). Les resten av anmeldelsen: Norsk oversettelse av Diapason D’or.

Bach – The Motets er Solistkorets åttende utgivelse på plateselskapet BIS, og ble lansert i desember 2017. Utgivelsen har mottatt gode kritikker fra medier verden over – i Canada, Japan, Tyskland, Nederland, og Danmark. I forrige uke publiserte det prestisjefylte musikkmagasinet Gramophone en anmeldelse av CD-en. 

Albumet kan du kjøpe her, eller strømme fra Spotify.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *