Grete Pedersen får fem nye år i Solistkoret

Styret i Det Norske Solistkor har fornyet åremålsavtalen med sin kunstneriske leder, Grete Pedersen, i fem nye år fra juli 2019.

I 2020 har Pedersen dirigert Solistkoret i 30 år. Samtidig feirer koret sitt 70-årsjubileum.

«Grete Pedersen har sammen med sangerne bidratt til å gjøre Solistkoret til et stadig bedre kor. Modellen med profesjonelle solister som bruker mye av sin tid sammen i et kor, er unik. Grete Pedersen bidrar til å gjøre Solistkoret til ‘Hele Norges kor’, samtidig som det holder høy internasjonal klasse», sier Knut Olav Åmås, styreleder for Det Norske Solistkor.

Den da 29 år gamle Grete Pedersen overtok som kunstnerisk leder i 1990 for Knut Nystedt som grunnla koret i 1950. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og overbevisende fremføringer, og er en ettertraktet gjestedirigent blant Europas ledende kor.

«Solistkoret har hatt en svært positiv utvikling de siste årene, og dette må først og fremst tilskrives Gretes enestående innsats. Vi er veldig glad for å kunne fortsette arbeidet med henne og videreføre det høye nivået koret har nå», sier Ingvild Skaatan, daglig leder for Det Norske Solistkor.

Neste gang publikum kan oppleve Pedersen dirigere Solistkoret er under Vinterfestspillene på Røros 14. og 15. mars og Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 28. mars.

Engasjerer ny gjestedirigent

Den 28 år gamle dirigenten Yuval Weinberg engasjeres samtidig som 1. gjestedirigent for koret. Til tross for sin unge alder har Weinberg mottatt flere internasjonale priser, og han er en ettertraktet dirigent både i Norge og internasjonalt. Weinberg har en master i kordireksjon fra Norges musikkhøgskole og har samarbeidet med Solistkoret ved flere anledninger tidligere.

Foto: Katinka Hustad

4 kommentarer til Grete Pedersen får fem nye år i Solistkoret

 1. Kjetil T. sier:

  så flott! eg gler meg til fleire konsertar, både med Grete og med Yuval!

  • sigrid sier:

   Hei Kjetil – så flott! Vi er veldig heldige som får lov til å fortsette arbeidet med Grete. Takk for at du følger med oss!

 2. Atle Ramsfjell-kind sier:

  Gratulerer Grete Pedersen med fem nye år som kunstnerisk leder og dirigent for det norske solistkor.
  Du og koret er profesjonelle og i verdensklasse
  Innen klassisk kor musikk fra barokk til klassisk samtidsmusikke og folkemusikk.
  Jeg gleder meg alltid til en ny cd utgivlse og konserter med Det norske solistkor og Grete Pedersen. Det norske solistkor og Grete Pedersen er i øverste elitedivisjon innen klassisk musikk.

 3. Arild Grimstad sier:

  Ja, Grete har sannelig løfta Solistkoret til eit topp internasjonalt nivå! Personleg ønskjer eg ein turne til Nordvestlandet, til Ålesund/Hareid/Fosnavåg/Volda-området, slik at det sangglade Sunnmøre kan få oppleve korsang på dette nivået! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *