Prøvesang!

Det Norske Solistkor søker sopran, alt og bass til fast plass i koret (intensjonsavtale)


DET NORSKE SOLISTKOR er landets ledende kor, og er etablert som en stiftelse. Koret ble etablert i 1950 og består i dag av 26 profesjonelle sangere som er engasjert gjennom intensjonsavtaler på inntil tre år på basis av prøvesang. Kunstnerisk leder og dirigent for koret har siden 1990 vært Grete Pedersen, som er engasjert på femårig åremål og også er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole og en ettertraktet gjestedirigent. Det Norske Solistkor har hele tiden hatt de høyeste kunstneriske mål for sin virksomhet. Koret har de senere årene hatt en svært positiv kunstnerisk utvikling, med konserter på de fremste festivalene for klassisk musikk i Norge, kritikerroste CD-utgivelser, turnévirksomhet i inn- og utland, samt samarbeid med de fremste norske orkestrene og internasjonale toppensembler. I 2019 gjør Solistkoret prosjekter med blant andre KORK, Den Norske Opera & Ballett, Ensemble Allegria, Det norske blåseensemble og Oslo-Filharmonien. Virksomheten drives prosjektbasert, og sangerne engasjeres til og lønnes etter tariff for det enkelte prosjekt.


Prøvesangrepertoar:

Sopran: Valgfri arie fra J. S. Bach Johannespasjonen
E. Grieg: “Hvad est du dog skjøn”, op 74 no. 1 (sopranstemmen)

Alt: J. S. Bach: Bereite dich, Zion fra Juleoratoriet – Grieg: Hvad est du dog skjøn, op 74 no.1

Bass: J. Haydn: resitativ og arie “Nun scheint in vollem Glanze der Himmel” fra Die Schöpfung
– Grieg: Hvad est du dog skjøn, op 74 no.1; forbered både solo- og bass-stemmen.

For alle stemmegrupper:
Et selvvalgt stykke (ikke barokk)
Prima vista


Søknadsfrist: 28. april 2019. Prøvesangen gjennomføres i Oslo 28. og 29. mai 2019.

Send kortfattet søknad med CV og lydopptak på e-post til timothy@solistkoret.no

Vi ønsker at lydopptaket består av enten en oratoriearie eller en romanse/lied.
Vi oppfordrer søkere til å sende cv som også viser erfaring med ensemblesang.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til prøvesang etter vurdering av søknad og lydopptak. Solistkoret stiller med repetitør.

Eventuelle spørsmål kan rettes til produsent Timothy Ferguson. E-post: timothy@solistkoret.no

Se https://www.solistkoret.no for mer informasjon om virksomheten, og lytt gjerne til korets innspillinger på digitale plattformer før du sender søknad for å finne ut om dette er riktig ensemble for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *