Møt våre nye sangere!

26.10.2023

Etter prøvesang i september har Det Norske Solistkor fått to nye sopraner.


Her kan du bli kjent med Anna Miklashevich!

Anna Miklashevich er kjent for sine uttrykksfulle framføringer med et repertoar som strekker seg fra middelalderen til samtidsmusikk.

Etter en grundig utdanning i kordireksjon fra Tsjaikovskij-konservatoriet i Moskva, fullførte Anna en mastergrad i tidligmusikk ved renommerte Schola Cantorum Basiliensis. Der arbeidet hun med ledende forskere og utøvere, og kom i kontakt med spesialister fra hele verden.

Det er en fantastisk følelse å synge gripende musikk sammen med andre dedikerte musikere. Jeg har sunget i kor siden jeg var liten, og studerte kordireksjon før jeg bestemte meg for å bli sanger. Derfor har ensemblesang en helt spesiell plass i hjertet mitt. Jeg gleder meg veldig til å være med i spennende prosjekter med mange av Norges beste sangere!


De siste årene har Anna sunget ved viktige festivaler som Utrecht Early Music Festival, Luzern-festivalen og Wiener Festwochen, med dirigenter som René Jacobs, Andrea Marcon og Florian Helgath. Hun har opptrådt som sopransolist i mange kirkemusikalske verk som Bachs pasjoner og Juleoratoriet, Händel - Messias og Monteverdis Mariavesper, samt i Dvorak - Stabat Mater, Orrfs Carmina Burana og Mahlers 4. symfoni.

Jeg setter pris på at Solistkoret gjør så mye ulik musikk på høyeste nivå, og flere urframføringer. Allerede da jeg bodde i Sveits hørte jeg mye fint om Grete og Solistkoret - og det var også veldig gøy å få være i publikum her i Oslo dette året.


Anna har sunget på flere plateinnspillinger, blant annet Splendor da Ciel med middelalderensemblet La Morra. Denne innspillingen fikk utmerkelsen Diapason d’Or i 2018. Anna bor med familien sin i Oslo.

Listen to Solistkoret