Laster Hendelser

150 PSALMS – UTRECHT OG NEW YORK

Start:1. september 2017 @ 11:00
Venue: Utrecht Early Music Festival
Plompetorengracht 4
3512 CC Utrecht ,Nederland

2 dager / 150 verk / 150 komponister / 12 konserter / foredrag / utstillinger

I september og november i år og i mars 2018 vil Solistkoret delta i et unikt internasjonalt prosjekt, ledet av våre gode kollegaer i Nederlands kammerkor. Gjennom prosjektet 150 Psalms vil fire ulike ensembler fremføre programmer som er skreddersydd til dette prosjektet med utgangspunkt i komposisjoner utelukkende med tekster henter fra Salmenes bok i Bibelen.

Utgangspunktet er en idé om at de 3000 år gamle tekstene i Salmenes Bok speiler dagens samfunn med temaer som fremdeles er relevante: flyktninger som søker en trygg havn, ledere som misbruker sin makt, og grupperinger som setter frykt over mot.

I løpet av to dager under Utrecht Early Music Festival vil dette prosjektet arrangere 12 konserter med verdensledende kammerkor: The Tallis Scholars, the Choir of Trinity Wall Street, initiativtakerne i Nederlands Kamerkoor og Det Norske Solistkor. Tilsvarende vil bli arrangert i Lincoln Center, New York, i november og i Brüssel i mars 2018. I forbindelse med konsertene i Brüssel vil Solistkoret gi en konsert også i Norge med dette programmet.