Laster Hendelser

Årstidene i Universitetets Aula

Start:28. oktober 2017 @ 19:00
Venue: Universitetets Aula
Karl Johansgate 47
Oslo,
Cost:100kr – 350kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Med Ensemble Allegria, Kongelige Norske Marines MusikkorpsMajorstuen barne- og ungdomskor og Bislett guttekor inviterer Det Norske Solistkor til storslått konsert i Aulaen. 

Tema for konserten er det sårbare menneskets liv i og med naturen. Med produksjonen fortsetter vi vår Haydn-satsning og samarbeid med poet Paal-Helge Haugen som har gjendiktet teksten til nynorsk.

Av verkets fire deler er det partiene fra Sommer og Høst publikum får høre denne kvelden. I tillegg urfremfører vi Nils Henrik Asheims verk Muohta – Language of snow, et moderne perspektiv på Årstidene.

«Årstidene ble skrevet i en tid hvor man så på naturen som noe man kunne lære av. I dag lever vi ikke med årstidene en gang – vi spiser jo tomater hele året! Den enorme kunnskapen vi har fått om naturen har ført til at vi er på vei til å ødelegge den»

Med verket vil Asheim belyse en annen måte å forholde seg til naturen på – hvor det ikke handler om å dominere slik vi gjør i dag, men å leve i og med den.

«I den samiske kulturen er det over 300 begrep for snø som sier noe om hvordan den er å ta på og arbeide med – et helt konsept om hvordan det er å leve med naturen»

I verket bruker Asheim ordene i det samiske språket til å lage noe han kaller lydskulptur inspirert av snø.

«Jeg synes det var det sterkeste budskapet – å snø ned konserten i 20 minutter. Man kan kanskje kalle det snøpoesi?»

Dirigent denne kvelden er Grete Pedersen.

For billetter, trykk her
Arrangementet på facebook

Program:
Joseph Haydn: Årstidene – sommer og høst
Urfremføring av bestillingsverk av Nils Henrik Asheim