Laster Hendelser

Bach far og sønn – Hamburg 1786 / Oslo

Start:20. april 2018 @ 19:00
Venue: Universitetets Aula
Karl Johansgate 47
Oslo,
Cost:150kr – 400kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Velkommen til festkveld med historisk sus når Det Norske Solistkor, Barokkanerne og dirigent Grete Pedersen, inntar Universitetets aula med den vakreste musikken av far og sønn Bach!

I vår tid har Johann Sebastian Bach overskygget sin sønn, Carl Philipp Emanuel Bach, som var mer bejublet i sin samtid. C. P. E. ble sett på som en fremtidsrettet komponist, med en stil som på flere måter brøt med farens musikalske idealer. Selv skal han ha sagt musikken, først og fremst, skal røre hjertet, og beskrev sin egen musikk som mer personlig og emosjonell enn sin fars.

Likevel, da C.P.E fikk sette sammen programmet til en veldedighetskonsert i Hamburg i 1786, valgte han farens storslåtte ‘Credo’ fra H-mollmessen, i tillegg til sitt eget ‘Magnificat’.

Fredag 20. april er en sjelden mulighet til å oppleve verkene samme kveld, når konserten fra 1786 bringes til live i Universitetets aula i Oslo!

Billetter til konserten kjøpes her

Konserten inngår i sesongkort for Oslo-serien våren 2018.

Solister:
Astrid Sandvand Dahlen (alt)
Ditte Marie Bræin (sopran)
Eva B. Landro (alt)
Halvor Festervoll Melien (bass)
Magnhild Korsvik (sopran)
Mari Askvik (alt)
Robert Lind (tenor)