Laster Hendelser

KORK og Solistkoret fremfører ‘Coro’

Start:1. februar 2018 @ 18:00
Venue: Store Studio, NrK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
Oslo,
Cost:50kr – 200kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

KORK og Det Norske Solistkor spiller inn Luciano Berios mesterverk Coro i Store Studio. Nå inviteres du til å være med på prosessen!

Italienske Berio er kjent for å skrive musikk på sine helt egne og høyst fascinerende måte. Coro er på ingen måte et unntak, og regnes som et at komponistens kjerneverk.

Særegen stil
Verket er skrevet for 40 stemmer og 40 instrumenter, og sangerne sitter plassert mellom musikerne slik at stemme og instrument sidestilles – både klanglig og visuelt. Hvem er solisten, hvem er divaen, hvem er lederen? I Coro skifter disse rollene kontinuerlig og bryter opp de tradisjonelle hierarkiene mellom utøverne.

Lappeteppe av verdens språk
Tekstene er et lappeteppe av språk fra alle verdenshjørner. Noe er hentet fra chilenske Pablo Nerudas dikt ‘Explico Algunas Cosas’ som ble skrevet kort tid etter at hans venn ble drept av diktator Francos tilhengere. I diktets siste del gjentas strofene:

Come and see the blood in the streets
come and see
the blood in the streets
come and see the blood
in the streets!

Resultatet er et mektig og medrivende verk som stiller stor krav til virtuositet blant utøverne. Så stor at fremførelsen i seg selv er en begivenhet. “Any list of the greatest music composed since the second world war would have to find a place for Coro” – The Guardian.

KORK og Det Norske Solistkor dirigeres denne kvelden av Grete Pedersen.

Kjøp dine billetter her.