Laster Hendelser

DRØMMESANGE

Start:18. april 2015 @ 19:30
Venue: Universitetets Aula
Karl Johans gate 47
Oslo,Norge
Cost:350kr
A-kort:260kr
Student:120kr
Barn:0kr
Pensjonist:300kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Tredje konsert i Solistkorets nylanserte konsertserie Oslo-serien arrangeres i Universitetets Aula lørdag 18. april. Med dette markerer Grete Pedersen sitt 25-årsjubileum som dirigent for Det Norske Solistkor.

Gjennom året vil vi presentere alle Bachs motetter, kombinert med musikk fra de siste 50 årene representert av komponister som – i likhet med Bach – har en sterk dragning mot tekster som omhandler de store eksistensielle spørsmålene; Knut Nystedt, Alfred Janson, Kaija Saariaho, danske Per Nørgård og Helmut Lachenmann m.fl. Verkene deres har utspring i tekster av blant andre poetene Rilke, Dickinson, Shakespeare og Luther.

Konserten 18.april har fått tittelen “Drømmesange” og Pedersen har valgt ut sentrale verker fra andre halvdel av det 20. århundre og en motett av J.S. Bach.

Verkene som inngår i konserten blir også innspilt og utgis av Solistkoret på BIS Records i 2016.

Medvirkende:
Det Norske Solistkor
Oslo Sinfonietta
Grete Pedersen (dirigent)

Program:
Per Nørgård: Drømmesange (1980)
Per Nørgård: Singe die Gärten (1974)
Alfred Janson: Nocturne (1967)
Iannis Xenakis: Nuit (1967)
Kaija Saariaho: Überzeugung (2001)
Helmut Lachenmann: Consolation II (1968)
Janson: Tre dikt av Ebba Lindqvist
J.S. Bach: Komm, Jesu, komm


Alle konsertene i Oslo-serien har minst en repetisjon et annet sted i landet. Produksjonen “Drømmesange” får førpremiere fredag 17. april kl 19.00 i Nøtterøy kirke og inngår her i Korskolefestivalen.