Laster Hendelser

Hardanger Musikkfest

Start:1. juni 2017
Venue: Hardanger Musikkfest

Det Norske Solistkor blir en av festivalprofilene under Hardanger Musikkfest i 2017. Det blir flere konserter med Solistkoret i løpet av perioden 1. til 4. juni, blant annet i samspill med våre gode musikalske venner i Ensemble Allegria og tidligmusikkensemblet Lautten Compagney fra Berlin.


Åpningskonsert

Torsdag 1.juni kl 18:00 i Hardangerhallen, Lofthus
Med: Birgitte Christensen, Ingfrid Breie Nyhus, Lautten Compagney, Therese Birkelund Ulvo, Tora Augestad, Grete Pedersen, Ensemble Allegria og Det Norske Solistkor

Årets festival har to orkester og eit kor i verdsklasse som gjester. Desse kan du oppleva på ein opningskonsert som trekk linjer frå Bach til Lachenmann. Barokkmusikk som riv med og Bartoks fantastiske ”Rumenske Danser”, er nokre av høgdepunkta på opningskvelden: “Syng for herren ein ny song!”.

Kjøp billetter


Tidlaus

Fredag 2. juni kl 16:00 i Kinsarvik Kyrkje
Med: Tora Augestad, Lautten Compagney, Det Norske Solistkor og Grete Pedersen

Opplev tidlaus magi med Lautten Compagney og Det Norske Solistkor. Dei er i samspel i vakre Kinsarvik Kyrkje med italiensk tidleg musikk og ei urframføring av Knut Vaage, med Tora Augestad som solist.

Kjøp billetter


Mozartig! Operagalla

Lørdag 3. juni kl 20:00 i Hardangerhallen, Lofthus
Med: Chorus 80, Det Norske Solistkor, Ensemble Allegria, Lautten Compagney, Håvard Lund, Birgitte Christensen, Tora Augestad

Opplev Allegria, 4 lokale kor, Solistkoret og solistar saman i ein stor operagalla via til Wolfgang Amadeus Mozart! Arild Helleland har regi på denne festaftan!

Kjøp billetter


Det Norske Solistkor i Kraftkatedralen

Søndag 4. juni kl 15:00 i Kraftkatedralen, Turbinhallen, Lofthus
Med: Det Norske Solistkor og dirigent Grete Pedersen

Eit av dei beste kora i Europa held eigen konsert i Kraftkatedralen. Det Norske Solistkor har ein unik posisjon i norsk kulturliv. Koret har gitt over to hundre urframføringar, og av desse er over sytti verk av norske komponistar. Opplev den unike klangen til koret i eit fantastisk lokale!

Kjøp billetter


Besøk også festivalens hjemmeside for full oversikt over festivalprogrammet.