Laster Hendelser

Høgfjellskonserten “Ved Rondane” – Peer Gynt på Gålå

Start:14. august 2016 @ 13:00
Venue: Rondane Høgfjellscene
KvamsfjelletNorge
Cost:420kr
Student:290kr
Barn:160kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

I midten av august deltar Det Norske Solistkor på utekonserten “Ved Rondane” som arrangeres i forbindelse med årets Peer Gynt-stemne på Gålå. Med majestetiske Rondane i bakgrunnen dannes en unik ramme for spennende kulturelle møter. På denne konserten vil Solistkoret dele scene med Per Arne Glorvigen og Charlie Siem.

Selv uttaler kunstnerisk leder for Peer Gynt as, Iren Reppen, følgende om dette unike prosjektet: – Jeg har hatt en drøm om å la kor møte det mektige fjellmassivet Rondane. Det Norske Solistkor vil sammen med kraftfulle instrumenter som fiolin og bandoneon gi en gjenklang i hele fjellet. Jeg er overbevist om at dette blir en vakker konsert som vil løfte publikum opp og ut. Bort fra hverdagen, opp til fjellene.

Konserten vil by på klassiske verk som hører hjemme i disse magiske kulissene. Her vil det  også blir skapt nye musikkopplevelser som løfter denne konserten ytterligere. Det siste vil bli representert ved et bestillingsverk komponert spesielt for denne anledningen av Per Arne Glorvigen – med støtte fra Norsk kulturråd. Verket er komponert for kor, fiolin, bass og bandoneon.

Medvirkende:
Det Norske Solistkor
Grete Pedersen, dirigent
Per Arne Glorvigen, bandoneon
Charlie Siem, fiolin
Steinar Haugerud, bass

Høgfjellsscenen
Høgfjellsscena på Kvamsfjellet ble bygget til den første konserten i 1996 av Nord-Fron kommune. Den ligger nydelig til med Rondemassivet som kullisse. Rondane skaper en storslått ramme for kultur i natur. Det er benkeplasser til 100 personer, men de langt fleste foretrekker å med seg sin egen campingstol, sitterunderlag eller teppe og sitte i lyngen.