Laster Hendelser

Kaija Saariaho på Sentralen

Start:31. mai 2018 @ 21:00
Venue: Sentralen
Øvre Slottsgate 3
Oslo,0159Norge
Cost:150kr – 300kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Bli med på feiringen av finske Kaija Saariaho – en av vår tids viktigste komponister.

Kaija Saariaho ble født i 1952 i Helsingfors, og studerte ved Sibelius-akademiet i Helsinki og senere ved IRCAM i Paris. Den finske komponisten er kjent for å skape rørende, nesten fysiske verk med skimrende, tette klangbilder som gjennomgår stadige forvandlinger. Musikken oppleves ofte visuelt av publikum, som farger eller stemningsfulle malerier.

Jeg tenker at hun er en av de mest fascinerende nålevende komponistene. Det er tidløst moderne, dyptloddende og organisk – som naturens gang og havets ubønnhørlige skiftninger” (dirigent Grete Pedersen til Klassekampen 14. mai 2018)

Denne kvelden fremfører Solistkoret fire av Saariahos verker. To av dem kan du høre på korets prisbelønte album ‘As Dreams’ fra 2016.

«Jo mer jeg hører av henne, desto mer overbevist blir jeg om at hun er Nordens ledende komponist.» (Musikkritiker Magnus Andersson for Morgenbladet).

På konserten flettes Saariahos musikk sammen med Karin Rehnquists vakre sang ‘När natten skänker frid’, verk av Martin Ødegaard og estiske Evelin Seppar. I tillegg fremføres musikk av det unge kompoisjonstalentet Maja Linderoth, som har gått i lære hos Kaija Saariaho som student på Norges musikkhøgskole. Saariaho har selv dedikert plass til Linderoths ‘Sonatsatsform denaturerad prosa’ i programmet denne kvelden.

Dirigent: Grete Pedersen.

Konserten inngår i Det Norske Solistkor sitt sesongkort for Oslo-serien våren 2018.

Billetter kjøpes her.

PROGRAM

Kaija Saariaho: Überzeugung
Maja Linderoth: Sonatsatsform denaturerad prosa
Karin Rehnquist: När natten skänker frid
Martin Ødegaard: Hvørvur
Evelin Seppar: Salme 129
Kaija Saariaho: Tag des Jahres
Kaija Saariaho: Nuits, adieux
Kaija Saariago: Horloge Tais-Toi

Konserten varer i ca. 60 minutter. 

Vil du høre med av Saariahos musikk? 

Norges Musikkhøgkole starter feiringen allerede klokken 16.00 i Forstanderskapssalen på Sentralen. “Det var et lykketreff at Kaija Saariaho takket ja til å være gjesteprofessor ved NMH i 2016/17. I tillegg til mesterklasser, fikk alle komposisjonsstudentene møte henne i individuelle timer. På denne konserten får vi høre noe av det de arbeidet med. Vi kan også glede oss til å høre hva Saariaho selv har på hjertet i en samtale med studentene”.

Feiringen fortsetter med Oslo-Filharmoniens fremførelse av Saariahos Graal théâtre i Marmorsalen på Sentralen klokken 19.00, før Det Norske Solistkor avslutter i Forstanderskapssalen klokken 21.00.