Laster Hendelser

“Refractions” i Haugesund

Start:24. februar 2013 @ 19:30
Venue: Vår Frelsers kirke
Skåregata 155
Haugesund,5527Norge
Cost:250kr
Barn:50kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Det Norske Solistkor
Grete Pedersen – dirigent
Inger-Lise Ulsrud – orgel

Solistkorets nye CD ”Refractions” er den fjerde innspillingen for BIS Records, og den tolvte utgivelsen under Grete Pedersens ledelse. Musikk av Fartein Valen står i sentrum, sammen med noen av hans samtidige; Alban Berg, Anton Webern og Olivier Messiaen.

“Refractions” kan på norsk oversettes til “brytning”. Begrepet er opprinnelig brukt om lysets brytning og betegner fenomenet hvor lysstrålene endrer retning når de trenger gjennom et materiale med annen stofflighet. Utvalget av komposisjoner på CDen “Refractions” synliggjør de musikkhistoriske brytningene i første halvdel av 1900-tallet, hvor den tonale harmonikkens grenser ble krysset og den sakrale musikken tok nye retninger. Utvalget synliggjør også brytningene og utviklingen i de enkelte komponistenes virke. Arnulf Christian Mattes, musikkviter og spesialist på musikalsk modernisme, skriver i CD-heftet at utvalget av Valens vokalverker representerer “Valens forsøk på å finne sine helt personlige løsninger på den sakrale musikkens krise, som kulminerte i første halvdel av det 20. århundre.”

Inger Lise Ulsrud er kantor i Uranienborg kirke og professor i kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole. Ulsrud har en omfattende konsertvirksomhet og har deltatt på en rekke internasjonale orgeldager og festivaler over store deler av Europa, og gir regelmessig mesterklasser i improvisasjon i inn- og utland. Ulsrud medvirker til Solistkorets lanseringskonserter i Stavanger, Haugesund og Oslo.

Solistkoret gir fire release-konserter i hhv Stavanger, Haugesund, Oslo og på Røros.
Fartein Valenstiftelsen er arrangør for konserten i Haugesund, og inviterer til en innledning om programmet før konserten. Innledningen holdes i matsalen på First Hotel Hendersons City kl 18.30.