Laster Hendelser

Nordland Musikkfestuke

Start:8. august 2013 @ 20:00
Venue: Bodø Domkirke
Torvgata 12
Oslo,8006Norge
Cost:350kr
Barn:100kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Skapelsen er på mange måter musikkhistoriens første store hit, og av mange regnet for å være Joseph Haydns store mesterverk. Under Nordland Musikkfestuke skal verket framføres av KORK og Det Norske Solistkor i Bodø Domkirke. 

Oratoriet Skapelsen er skrevet mellom 1796 og 1798, og er en feiring av skapelsen av verden. Teksten bygger både på den bibelske skapelsesberetningen i tillegg til å være inspirert av Miltons store diktverk Paradise Lost. Joseph Haydn var en av de fremste representantene for wienerklassisismen, og i Skapelsen beskriver han verdens tilblivelse på en vakker og svært levende måte. Gjennom hele verket er tonearter og temaer brukt for å skape musikalske illustrasjoner – en kan høre både vann som renner og fugler som synger. Etter premieren i 1798 gikk verket som en farsott over hele Europa, og har egentlig aldri sluttet med det. Fortsatt er det et av de meste spilte kirkemusikkverkene – noe som ikke er så rart når man hører den fantastisk flotte musikken.

Medvirkende:
Det Norske Solistkor
Kringkastingsorkesteret
Berit Norbakken Solset, sopran
Mathias Gillebo, tenor
Halvor Festervoll Melien, bass
Dirigent: Grete Pedersen