Laster Hendelser

Oslo Jazzfestival

Start:12. august 2015 @ 22:00
Venue: Oslo Domkirke
Karl Johans gt. 11
Oslo,0154Norge
Cost:325kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Paolo Vinaccia har komponert verket Dommedag – ifølge Paulus på oppdrag fra Oslo Jazzfestival. Det Norske Solistkor og Grete Pedersen medvirker til urfremføringen i Oslo domkirke under årets festival.

– Vi snakker ofte om hvor ille verden er, men ignorerer likevel tristhet, ensomhet og sykdom blant våre nærmeste venner, naboer og familie. Vi liker å tenke på oss selv som gode, medfølende og engasjerte mennesker. Er vi det? Eller prøver vi bare å rense samvittigheten?

Dette er noe av utgangspunktet og essensen i trommeslager og perkusjonist Paolo Vinaccias verk Dommedag – ifølge Paulus. Verket er en bestilling fra Oslo Jazzfestival og er støttet av Norsk Kulturråd.

Paolo Vinaccia har vært i Norge siden 1979 og medvirket på et utall plateinnspillinger de siste tretti årene. I tillegg er han en fremtredende musiker i ulike jazz- og rock-sammenhenger. Han har arbeidet med musikere som Knut Reiersrud, Bendik Hofseth, Ståle Storløkken, Bugge Wesseltoft, Eivind Aarset, Arild Andersen og mange flere.

Gitarist Eivind Aarset er invitert med på denne konserten i tillegg til Det Norske Solistkor og dirigenten Grete Pedersen. Paolo Vinaccia har invitert med seg David Solheim (lyd),Tord Knudsen (visuals) og Erlend Sæverud (video/images) for å utnytte Oslo Domkirke fullt ut med video og lysprojeksjoner. Dommedag – ifølge Paulus vil bli en unik audiovisuell opplevelse. Audun Aschim Steffensen har arrangert korsatsene. En urfremføring av et verk av en visjonær musiker og komponist, med et visuelt uttrykk skreddersydd for anledningen. Dette kan du ikke gå glipp av!