Laster Hendelser

Oslo-serien 2017: “THE WIND BLOWS”

Start:22. januar 2017 @ 19:00
Venue: Universitetets Aula
Karl Johansgate 47
Oslo,
Cost:300kr
A-kort:225kr
Student:120kr
Barn:120kr
Pensjonist:250kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Det Norske Solistkor åpner vårsesongen 2017 med årets første konsert i Oslo-serien og to urfremføringer i Universitetets Aula: “Lament for kor, elektronikk og slagverk” av Lars Petter Hagen, bestilt av Hans-Kristian Kjos-Sørensen, og verket “The wind blows – where it wishes” for kor, fiolin, cello og fagott av Alfred Janson.

Konserten inngår i feiringen av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Hvor har så norsk musikk beveget seg i løpet av disse årene – og hvor er vi på vei? Solistkoret var et av de første ensemblene i Norge som dedikerte mye av sin virksomhet til ny musikk, og har stadig gjort det. Vinden blåser dit den vil, men utviklingen fortsetter med denne konserten i Aulaen, som garantert vil engasjere publikum. Sikre deg billetter til denne spennende konsertbegivenheten på http://www.ticketmaster.no!

Utøvere: 
Det Norske Solistkor
Hans-Kristian Kjos Sørensen, slagverksolist
Asbjørn Flø, live elektronikk
Emilie H. Lidsheim, fiolin, Jan Clemens Carlsen, cello og Embrik Snerte, fagott
Grete Pedersen, dirigent

OM KOMPONISTENE: 

Lars Petter Hagen (f. 1975) er en norsk komponist fra Ski. Han studerte ved Norges musikkhøgskole fram til år 2000. Han har komponert blant annet instrumentalmusikk, elektroakustiske verker samt musikk for film og teater.

I 2003 fikk Lars Petter Hagen Arne Nordheims komponistpris, og i 2004 ble han tildelt Edvard-prisen i klassen for samtidsmusikk. Han fikk Spellemannprisen 2013 i klassen komponist for Oslo Filharmoniske Orkester, Rolf Gupta og Gjermund Larsens utgivelse med hans musikk. Han har i tillegg vært kunstnerisk leder for interesseorganisasjonen Ny Musikk og festivalene Happy Days, Nordic Music Days og Ultimafestivalen. Han ble kunstnerisk leder for Ultimafestivalen fra 2012, etter også å ha vikariert i samme stilling der i 2009 og 2010.

Hagens verker har blitt fremført på festivaler som Donaueschinger Musiktage, Maerzmusik, Eclat og Gaudeamus Music Week av ensembler som Ensemble Modern, SWR Sinfonieorchester Baden- Baden, Neue Vocalsolisten Stuttgart og Oslo-filharmonien. I tillegg til vokal- og instrumentalkomposisjoner, har Hagen også arbeidet med lydinstallasjoner og komponert stykker for scene og filmproduksjoner.

Alfred Janson (f. 1935) har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt virke som komponist og utøver. Han har mottatt Lindemanprisen, Gammleng-prisen og Edvard-prisen, og i 2016 ble han tildelt Arne Nordheims komponistpris. I juryens begrunnelse stod det blant annet:

“Vinneren av Arne Nordheims komponistpris 2016 har reist på kryss og tvers i det norske musikklandskap, fra teater til ballett, fra opera til viser og fra konsertsal til danselokalet. Prisvinneren er både en meget dyktig komponist og en virtuos musiker innenfor en rekke sjangre. Hans fremste egenskap er etter juryens mening at han er musikalsk improviserende, men samtidig en gudbenådet konstruktør.”

Alfred Janson blir gjerne omtalt som en moderne romantiker som har latt seg inspirere av både jazz og elektronikk. Hans verker avspeiler kreativ kraft, originalitet og viljestyrke, samtidig som de har en lys lyrisk undertone. Han har ofte latt seg inspirere av politiske temaer, og er kanskje den eneste norske komponist som har oppnådd en demonstrasjon mot en fremførelse i Oslo Konserthus, fordi det aktuelle verk var en hilsen til spiondømte Arne Treholt


FØRPREMIERE PÅ LILLEHAMMER KUNSTMUSEUM

Deler av konserten fremføres også på Lillehammer Kunstmuseum dagen før, lørdag 21. januar kl 19. Her kombineres verket av Alfred Janson med blant annet J.S. Bach og Pauline Hall. Sistnevnte var grunnlegger av foreningen Ny Musikk og en viktig komponist og musikkskribent i første halvdel av 1900-tallet.

Følg denne lenken til forhåndssalg av billetter til konserten på Lillehammer.