Laster Hendelser

Påskekonsert: Händels “Messias”

Start:26. mars 2013 @ 19:00
Venue: Frogner Kirke
Oslo,Norge
Cost:120kr – 350kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Det Norske Solistkor
Det Norske Kammerorkester
Paul Agnew – dirigent
Solister:
Rachel Redmond, sopran
David Hansen, kontratenor
Pascal Charbonneau, tenor
Halvor F. Melien, bass

Det Norske Solistkor og Det Norske Kammerorkester går tradisjonen tro sammen for å holde påskekonsert i Oslo, denne gang med et verk som kan knyttes til både jule- og påskehøytiden: Georg Friedrich Händels oratorium Messias.

Händel komponerte Messias høsten 1741, og fullførte verket på bare 24 dager. Händel var både gjeldstynget og syk, men inspirert av et utvalg bibeltekster han fikk av en venn komponerte han på rekordtid det som skulle bli hans kanskje mest kjente verk for ettertiden. Tyskfødte Händel var bosatt i England mesteparten av sitt voksne liv, og Messias ble urfremført med engelsk libretto i Dublin i 1742 med den britiske kongen tilstede. Verkets mest kjente sats er Halleluja-koret, som avslutter andre del. Historien forteller at kong Georg II reiste seg under Halleluja-koret for å ære Jesus som sin hersker, slik det er vanlig at man reiser seg for mennesker av kongestanden. Da kongen reiste seg, fulgte publikum på, og det er nå flere steder blitt tradisjon at alle reiser seg under denne delen av verket.

Gjestedirigent Paul Agnew. Foto: Les Arts Florissants.

Gjestedirigent Paul Agnew (bildet) har siden tidlig 90-tall vært tilknyttet det anerkjente franske tidligmusikkensemblet Les Arts Florissants som foretrukket tenorsolist. I 2006 tok karrieren hans en annen retning, etter et oppdrag som gjestedirigent for det samme ensemblet. Agnew er i dag tilknyttet Les Arts Florissants som visedirigent og leder for Le Jardin de Voix; ensemblets akademi for unge sangere. Han er anerkjent for sine stilsikre tolkninger av tidligmusikk, og vil til og med sesongen 2014/15 stå ansvarlig for oppføring av Monteverdis samtlige madrigaler gjennom nærmere 100 konserter.

Det Norske Kammerorkester er et prosjektorkester sammensatt av noen av Norges aller fremste musikere. Disse er  til daglig enten ansatt i et orkester,  eller driver som frittstående solister, kammermusikere og frilansere.  Orkesteret har som mål å være spesialist i fremføring av hele kammerorkesterrepertoaret – fra barokk til samtidsmusikk. Kunstnerisk leder siden 1977 er Terje Tønnesen.