Laster Hendelser

“Rós” i Bøler kirke

Start:28. november 2012 @ 19:00
Venue: Bøler kirke
General Ruges vei 51
Oslo,0691Norge
Cost:200kr
Student:150kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Rolf Lislevand og Det Norske Solistkor søker sammen etter sanger som formidler julens mysterium. Repertoaret går helt tilbake til 1200-tallet med komposisjoner av Hildegard von Bingen, en av de mest visjonære lederne den katolske kirken har hatt (så ble hun da også nærmest lyst i bann…..). Fra Bingen i Tyskland går veien videre til Italia og overgangen mellom renessanse- og barokkmusikk, signert komponistene Monteverdi og Frescobaldi. Men hovedvekten av kveldens konsert er viet nordiske julesanger og folketoner.

Det Norske Solistkor er Norges ledende kammerkor, og et av landets fremste ensembler uansett musikksjanger. Koret kjennetegnes ved ubesværet å bevege seg mellom det klassisk-romantiske repertoaret og det radikalt nye, med stødige avstikkere til folkemusikken og det nasjonalromantiske.

Rolf Lislevand er luttspiller og tidligmusikk-utøver i verdensklasse, og professor ved Staatliche Hochschule für Musik i Trossingen, Tyskland.

Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Pedersen er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble, og har vært Solistkorets kunstneriske leder siden 1990.