Laster Hendelser

THE PSALMS EXPERIENCE / MOSS

Start:18. mars 2018 @ 19:00
Venue: Moss kirke
Dronningens gate 24
Moss,1530Norge
Cost:250kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Det Norske Solistkor og dirigent Grete Pedersen tar gigantprosjektet The Psalms Experience fra Lincoln Center til Moss!

Målet er å vise at 3000 år gamle bibeltekster er like aktuelle for oss i dag. Fremdeles er millioner av mennesker på flukt, og verdensledere misbruker sin makt.

”I dag har vi de samme himmelropende spørsmålene om hvorfor; hvorfor finner ikke noen en trygg havn, hvorfor må noen være på flukt, hvorfor dør mange unge. Tekstene minner oss på tidløsheten til menneskets følelsesliv. Hvem vet, kanskje stiller vi de samme spørsmålene 3000 år frem i tid”, sier dirigent Grete Pedersen.

I tillegg til Solistkoret, har Nederlands Kamerkoor, Tallis Scholars, og The Choir of Trinity Wall Street deltatt i prosjektet som hadde verdenspremiere i Utrecht i Nederland i fjor. Med The Psalms Experience gjør korene et dypdykk i de 150 tekstene i Salmenes bok, tonesatt av 150 komponister verden over.

Musikken denne kvelden har et vidt spenn – fra Karin Rehnqvists vakre ‘När natten skänkar frid’, utdrag bra Brahms velkjente ‘Ein deutsches Requiem’, til musikk av Fartein Valen, Arvo Pärt, Palestrina, Ingvar Lidholm og Per Nørgård.

Flere av tekstene ble skrevet av mennesker som selv var på flukt – i land som Syria, Irak og Iran, hvor samfunn fremdeles rives i filler.

”Det er mye som er vanskelig med disse tekstene. Flere er voldelige, og inneholder ord man egentlig ikke vil ta i sin munn. Men det er like fullt en del av menneskeheten som må frem i lyset”, sier Pedersen.

‘The Psalms Experience’ har allerede mottatt strålende kritikker fra internasjonal presse. I forbindelse med lansering av New York-konsertene grep selveste The New York Times saken.

Dirigent denne kvelden er Grete Pedersen.

Billetter til konserten kjøpes her.

Dirigent: Grete Pedersen.

Ved orgelet sitter Lars Notto Birkeland.

Mer informasjon om konserten finner du her.