Laster Hendelser

Torsdagslive med KORK – To verdener

Start:3. desember 2015 @ 19:30
Venue: Grønland kirke
Grønlandsleiret 34
Oslo,
Cost:300kr
Student:100kr
Pensjonist:240kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

I år får publikum mulighet til å oppleve to ulike konsertproduksjoner med Solistkoret i førjulstida: den første anledningen er 3. desember når koret har konsert sammen med Kringkastingsorkestret i Grønland kirke.

Dette blir en sjelden konsertbegivenhet: Sammen vil de fremføre peruansk barokkmusikk for kor og orkester. Konserten har temaet To verdener – Norge og Peru, og trekker veksler på at orkesterets faste dirigent bringer inn ny musikk fra et fjernt kontinent samtidig som han med stor entusiasme formidler vår norske musikkarv.

KORK melder følgende i sin programomtale: Det latinamerikanske kontinentet har en rik musikkarv, ikke minst gjennom den indianske kulturen, men i møtet mellom spansk erobring og lokal kultur oppsto det vi kan kalle klassisk kunstmusikk allerede i barokkens tid. Musikk som i de siste år er blitt gjenoppdaget, ikke minst gjennom Harth-Bedoyas prosjekt Caminos del Inka, som bringer både gammel og ny latinamerikansk musikk til konsertsalene. Det samme møtet mellom musikalske verdener, finner vi hos en av de mest sentrale peruanske komponistene, Celso Garrido-Lecca (f. 1926), med hans orkestrering av folkedanser fra Andesfjellene.

Konserten for øvrig er viet følgende program:

  • Edvard Fliflet Bræin: Ouverture, op. 2
  • Johan Svendsen: Norsk rapsodi nr. 4
  • Celso Garrido-Lecca: Danzas Populares Andinas

Medvirkende:
Kringkastingsorkestret
Det Norske Solistkor
Dirigent: Miguel Harth-Bedoya