Laster Hendelser

«IM HERBST» i Sandefjord kirke

Start:2. november 2012 @ 19:00
Venue: Sandefjord kirke
Stockfleths gate 11
Sandefjord,3210Norge
Cost:200kr
Student:150kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Det Norske Solistkor og
dirigent Grete Pedersen

Det Norske Solistkor tar med seg høstlige toner av Brahms og Schubert til Ullern kirke. Også musikk av Bach og Grieg står på programmet.

Johannes Brahms kalles ofte høstens komponist, og Solistkoret har gjort et dypdykk i hans kor-komposisjoner på sin seneste CD ”Im Herbst”. Platen, som også inneholder verk av Franz Schubert, er rost opp i skyene av internasjonale tidsskrift som britiske Gramophone og franske Diapason. Kjell Hillveg utropte CD’en til en av fjorårets beste klassiske utgivelser, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Det Norske Solistkor er ett av Skandinavias beste kammerkor, og ett av Norges ledende musikkensembler uansett musikksjanger. Koret kjennetegnes ved ubesværet å bevege seg fra det klassisk-romantiske repertoaret til det radikalt nye, med stødige avstikkere til det folkemusikkrelaterte og nasjonalromantiske repertoaret. Konserten i Ullern spilles inn for NRK P2 for sending i Norden og Baltikum.

Spillesteder:

Fredag 2. november kl 19 i Sandefjord kirke. Billetter: 200,-/ 150,-
Lørdag 3. november kl 17 i Ullern kirke (Oslo). Billetter: 200,-/ 150,-

CDen kan kjøpes i vår nettbutikk.

—————————–

Diapason5 av 5 stemmegafler

Gramophone: «Editor´s choice»

Det Norske Solistkor legger nok en gang flere alen til sin vekst, og befester med denne CD-en sin fremragende posisjon i norsk musikkliv.
Kjell Hillveg, Dagsavisen (19.11.2012)

Den modne Brahms har mobilisert all sin musikalske erfaring, Grete Pedersen og koret følger ham på veien med varm klang og forbilledlig klar artikulasjon og diksjon slik at alle nyanser og betydningsskift i tekstene får det helt rette musikalske uttrykket.
Peter Larsen, Bergens Tidende (09.11.2011)

Tolkinga til dirigenten Grete Pedersen og Det Norske Solistkor er ulasteleg; ensemblet har liksom alle kvalitetane ved ei solistisk korbesetning, med sylkvass konsonantpresisjon. 
Sjur Haga Bringeland, Dag og Tid (09.12.2012)

Musikken, fremførelsen, innspillingen, presentasjonen – det er ikke mye her som kunne gjøres bedre.
Klassisk Musikkmagasin (nr.4/ 2011)