Laster Hendelser

Ung Nordisk Musikk

Start:24. august 2013 @ 15:00
Venue: Sagene kirke
Kirketorget
Oslo,0468Norge
Cost:Gratis

Ung Nordisk Musikk er en festival der unge nordiske komponister får muligheten til å få verkene sine fremført av profesjonelle utøvere. I år arrangeres festivalen i Norge, og lørdag 24. august er Det Norske Solistkor invitert til å fremføre musikk av fire av årets komponister. Dirigent for anledningen er Håkon Daniel Nystedt.

ClemetRotevatn Clemet Rotevatn (NO) – «A throne on fire»

Clemet Rotevatn er en norsk komponist som er i ferd med å avslutte sin bachelorgrad i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. Her får vi høre hans stykke «A throne on fire» til diktet «I Hundevaktene» av den norske poeten Nils-Chr. Moe-Repstad. Musikken er inspirert av teksten både på et strukturelt og et emosjonelt plan, men teksten har også en annen rolle som muligens kommer tydelig frem under fremføringen.

 

TylerFutrellTyler Futrell (NO) – «Man is exhaled breath»

Tyler Futrell har sin studiebakgrunn fra København, Wien og New England, hvor han har studert komposisjon med henholdsvis Bent Sørensen, Michael Jarrell og Lee Hyla. Verket «Man is exhaled breath» henter sin musikalske inspirasjon i det tekstlige grunnlaget fra en salme, som henspiller på den midlertidige karakteren i ethvert liv. Verket fremføres av Solistkoret og et sammensatt ensemble.

 

LauriSupponenLauri Supponen (FI) – «The Dordrecht humaphone»

Lauri Supponen studerer for tiden komposisjon ved kunstakademiet i Helsinki. Han har tidligere studert obo og komposisjon ved ved Royal College of Music i London og ved Universität der Künste i Berlin. «The Dordrecht Humaphone» er basert på en tegneserie av illustratøren Mikko Metsähonkalaa, og forteller historien om Humafonen – et gigantisk instrument laget av avskårne menneskehoder. Her møter vi også hovedpersonene Claucus og Trube, gestaltet av en tenor- og en barytonsolist, som er de eneste som fremdeles er i stand til å stramme stemmebåndene på dette spektakulære instrumentet.

 

Martin Ødegaard (NO) – «MARIA»

Martin Ødegaard har studert folkemusikk ved Høgskolen i Telemark, og har senere studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med Bjørn Kruse, Henrik Hellstenius og Lasse Thoresen. «MARIA – vita-miracula-contemplationis» er et verk for blandet kor a capella og kvinnelig folkesanger som tar utgangspunkt i bibelske tekstfragmenter på norsk, hebraisk og latin. Unni Løvlid medvirker som solist.

 

 

Under konserten får vi også høre et verk for solo fiolin av Matti Heininen, fremført av Oda Gihle Hilde.