Laster Hendelser

Vinterfestspillenes avslutningskonsert

Start:10. mars 2013 @ 17:00
Venue: Røros kirke
Kjerkgata 39
Røros,7374Norge
Cost:145kr – 245kr
Ledsager:Alle innehavere av ledsagerbevis for funksjonshemmede gis gratis billett for sin ledsager. Kontakt Solistkoret for reservasjon, eller henvend deg i billettsalget før konsert.

Det Norske Solistkor og Grete Pedersen, dirigent
TrondheimSolistene og Øyvind Gimse, konsertmester
Daniel Moult, orgel

Det Norske Solistkor og TrondheimSolistene (bildet) avslutter Vinterfestspillene i Bergstaden med felles konsert. De to ensemblene har for lengst funnet tonen, og holdt også konsert sammen på Røros i 2011.

TrondheimSolistene er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Dagens kunstneriske leder, Øyvind Gimse, har siden 2002 videreført utviklingen av TrondheimSolistene til å bli et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet. Professor Bjarne Fiskum etablerte orkesteret som i starten var en arena for profesjonell konserterfaring for strykere ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Orkestret har vakt stor oppsikt og høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt på grunn av dets høye kunstneriske kvalitet, i kombinasjon med ungdommelig friskhet og sprudlende, entusiastisk spilleglede.

Det Norske Solistkor kjennetegnes ved ubesværet å bevege seg mellom det klassisk/romantiske repertoaret og samtidsmusikken, med stødige avstikkere til det nasjonalromantiske og folkemusikalske. Det er nettopp dette spennet mellom gammelt og nytt, og hvordan sangerne med dyktighet og eleganse beveger seg sømløst mellom sjangrene, som gjør Solistkoret til et unikt ensemble i norsk kunst- og kulturliv. Koret har deltatt på en rekke festivaler i inn- og utland og samarbeider ofte med ledende orkestre. Siden 1990 har koret sunget under ledelse av Grete Pedersen, som er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk.

Daniel Moult, utdannet i Oxford og Amsterdam, har med base i London allerede skaffet seg et navn som en av de ledende organister i sin generasjon med et repertoar som spenner fra det fjortende år hundrede og fram til dagens komponister. Han opptrer jevning både i England og internasjonalt og har en travel freelance-karriere som konsertorganist, lærer ved prestisjetunge institusjoner, og som organist i BBC radio og TV.

Program:
Händel (1685-1759): Orgelkonsert i F-dur op. 4 nr. 5
Daniel Moult, TrondheimSolistene
Konsertmester: Øyvind Gimse

Mahler (1860-1911): ‘Ich bin der Welt abhanden gekommen’ fra Rückert Lieder
(Tekst av Friedrich Rückert. Arr. av Grete Pedersen / Clytus Gottwald)
Det Norske Solistkor, TrondheimSolistene
Dirigent: Grete Pedersen

Haydn (1732-1809): Theresienmesse i B-dur
Det Norske Solistkor, TrondheimSolistene, Daniel Moult (orgel).
Dirigent: Grete Pedersen