Laster Hendelser

Sesongåpning | VINTERSPOR

Start:februar 7 @ 19:00
Venue: Margaretakyrkan
Hammersborg Torg 8B
Oslo,

Solistkorets damesangere inviterer til konsert hvor naturens krefter står i sentrum.


 Margaretakyrkan i Oslo
Torsdag 7. februar kl. 19.00

Kjøp billetter her
På denne konserter får du rabatt med Solistkortet 


Vårens sesongåpning byr på en aldri så liten begivenhet. For første gang inviterer Solistkorets damesangere til konsert uten herrene, og med seg har de dirigent Cecilia Rydinger Alin – en stjerne i det svenske musikklivet.

VINTERSPOR
På programmet denne kvelden står musikk som setter naturens krefter i sentrum. I estiske Veljo Tormis musikk beskrives vinterens kulde og den heftige snøstormen, men også det klare lyset en vinterdag her i nord. Med musikken til svenske Karin Rehnqvist introduseres mørket i årstiden, men også håpet og lengselen etter vårens lys og varme. Estiske Helena Tulve gir oss et klingende bilde på skogens stillhet, mens Einojuhani Rautavaara tar oss med til et mørkt, indre landskap hvor månen lyser blekt. Vi møter også barnets uskyldige blikk med musikken til Francis Poulenc, hvor fire sanger forteller korte hverdagshistorier fra barnets verden.

KVELDENS GJESTER
Den fremadstormende duoen Vilde&Inga gjester kveldens konsert. Sammen spiller de improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Deres debutalbum Makrofauna ble gitt ut på det velrenommerte plateselskapet ECM i 2014 og har siden høstet svært gode kritikker. Siden 2010 har de spilt en rekke konserter i Norge og i internasjonalt med artister som Sidsel Endresen, Ingar Zach, Christian Wallumrød, Ivar Grydeland og Henrik Munkeby Nørstebø.


Program
Karin Rehnqvist: I himmelen
Karin Rehnqvist: Ljusfälten (Edith Södergran)
Karin Rehnqvist: Natt över jorden och Var inte rädd för mörkret
Galina Grigorjeva: In Paradisum
Helena Tulve: The silence of the forest
Sven-David Sandström: Qui tollis og Osanna fra høymessen
Einojuhani Rautavaara: ”Suite” de Lorca
Veljo Tormis:Winter patterns/Talvemustrid
Arne Nordheim: Silver Key
Francis Poulenc: Petites Voix

Lytt til utdrag av programmet:Cecilia Rydinger Alin er en av Sveriges ledende musikkpersonligheter med en lang merittliste som dirigent og  rektor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Fra 1994-1998 var hun sjefsdirigent for Wermland Opera og kunsterisk leder for Värmlandsoperans Sinfonietta. Hun har også vært kuntnerisk leder for Allmänna Sången i Uppsala. Sammen med koret vant hun en rekke internasjonale konkurranser. Siden 2008 har hun hatt en omfattende konsert- og turnévirksomhet med mannskoret Orphei Drängar. I 2005 mottok Rydinger Alin kong Carl XVI Gustafs fortjeneste for sin innsats for tonekunsten, og i 2009 utpekte Sveriges korforbund henne som årest korleder. Siden 2004 har hun vært medlem av Kungliga Musikaliska Akademien.

Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas utgjør duoen Vilde & Inga. Sammen  spiller de fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Med dette som utgangspunkt oppstår musikken langsomt og organisk med en underliggende kompositorisk bevissthet. Debutalbumet Makrofauna ble gitt ut på ECM i 2014 og har høstet svært gode kritikker. Siden 2010 har de jevnlig spilt konserter i Norge og i utlandet, og opptrådt på festivaler som Kongsberg Jazzfestival, Only Connect Festival of Sound, Vinterlyd festival, Ultima  og Sound Disobedience. I løpet av denne tiden har de også spilt med artister som Sidsel Endresen, Ingar Zach, Christian Wallumrød, Ivar Grydeland, Henrik Munkeby Nørstebø, Okkyung Lee m.fl.