Sesongåpning!
Et hav av stemmer

Velkommen til årets første konsert i praktfulle Universitetets aula med Solistkoret under ledelse av dirigent Grete Pedersen!

Årets sesongåpning byr på musikk om det forunderlige havet. Sanger til trøst, om frigjørelse og fornyelse. Konserten markerer også begynnelsen på Solistkorets storsatsning Et hav av stemmer, som vil sette et tydelig preg på flere av konsertene de kommende årene.

Program

Frank Martin (1890 – 1974): Songs of Ariel
Ruth Wilhelmine Meyer (f. 1961): Lokeslottet (urfremføring)
Richard Strauss (1864 – 1949): Der Abend
Helmut Lachenmann (f. 1935): Consolation I og II

Sveitsiske Frank Martin har skrevet et av de fremste korstykkene som finnes: Songs of Ariel. Teksten er hentet fra William Shakespeares siste skuespill, The Tempest, hvor handlingen er lagt til en øde øy. I Martins lekne korverk møter vi luftånden Ariel som er fanget på øya. Musikken beskriver åndens kamp for frihet fra tilværelsen som tjener for en fordreven hertug.

Helmut Lachenmann er en av vår tids mest betydningsfulle komponister. Consolation I og II er skrevet til tekster som søker å trøste i møte med hjelpeløshet og frykt. Tekstene brytes ned til lyder og stavelser som sangerne uttrykker dramatisk og virtuost.

Richard Strauss’ vakre Der Abend forteller om havet og solnedgangen. Om kveldens ro, den lune natten, og om fornyelse og gjenskapelse.

Konserten byr også på urfremføringen av Lokeslottet av sanger og komponist Ruth Wilhelmine Meyer. Dette er Meyers første verk skrevet spesielt til Solistkoret hvor hun selv har sunget i syv år.

Lokeslottet er navnet på verdifulle, varme kilder som forskere har oppdaget i Norskehavet. Rundt kildene eksisterer et helt unikt dyreliv. Det er her Meyer har hentet inspirasjon til verket som viser et bredt spekter av det stemmen kan uttrykke: Fra ultralyse fløytetoner til dype basstoner. Hun medvirker også som solist.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Grete Pedersen, dirigent

Hør Solistkoret