PRØVESANG

Prøvesang 

Det Norske Solistkor avholder jevnlig prøvesang. Følg med her eller på vår Facebook-side for oppdatert informasjon! Aktuelle søkere blir innkalt til prøvesang etter vurdering av søknad, CV og lydopptak. 


DSC_4941

Det Norske Solistkor er et av Norges ledende musikkensembler, og blant de førende kammerkor i Europa. Koret har knyttet til seg 26 høyt utdannede sangere gjennom toårige intensjonsavtaler og benytter seg i tillegg av en pool av vikarsangere. Kunstnerisk leder på femårig åremål er Grete Pedersen. Virksomheten drives prosjektbasert, og sangerne engasjeres til og honoreres etter tariff for det enkelte prosjekt. Det Norske Solistkor er organisert som en stiftelse med administrasjon på Sentralen i Oslo.

Solistkoret kjennetegnes ved ubesværet å bevege seg mellom det klassisk/ romantiske repertoaret og samtidsmusikken, med stødige avstikkere til det nasjonalromantiske og folkemusikalske. Solistkoret samarbeider jevnlig med ledende orkestre, musikere og gjestedirigenter, og opptrer på festivaler i inn- og utland. I 2012 ble Solistkoret kåret til «Årets utøvere» av Norsk Komponistforening, og mottok samme år Rolf Gammleng-prisen i klassen kunstmusikk. Det Norske Solistkor har en omfattende diskografi og ble nominert til Spellemannsprisen sammen med Ensemble Allegria og Grete Pedersen for utgivelsen Meins Lebens Licht (BIS Records AB 2015).