Et hav av stemmer

11.01.2023

Solistkorets storsatsning innledes denne våren


Havet dekker 70 prosent av overflaten på jorden og rommer 95 prosent av leveområdene på planeten vår. Havet gir oss liv, fordeler varme på kloden, er mange menneskers levebrød – og verdens største leveområde: Her finnes enorme variasjoner av liv, som WWF formulerer det. Men livet i havet, og med det oss selv, er truet av klimaendringer og forurensning.

Hvordan opptrer vi i møtet med den største delen av vår klode? Med storsatsningen Et hav av stemmer ønsker Solistkoret å belyse dette viktige temaet.

Prosjektet består av konserter, innspillinger og musikalske møteplasser med havet som omdreiningspunkt; livet i havet og menneskets relasjon til det.

Vissheten om vår avhengighet til havet og ønsket om et samspill med vår havsklode gjenspeiles i musikalske og kunstneriske uttrykk. Vi tror at musikken og kunsten kan ha stor betydning for å rette oppmerksomheten i riktig retning.

Havsprosjekter denne sesongen:


Fredag 10. februar innledes Et hav av stemmer på sesongåpningen i praktfulle Universitetets aula med dirigent Grete Pedersen.

På programmet står musikk om det forunderlige havet. Sanger til trøst, om frigjørelse og fornyelse. Konserten byr også på urfremføringen av Lokeslottet av Ruth Wilhelmine Meyer. Verket er inspirert av varme, verdifulle kilder som forskere har funnet på 2400 meter dyp i Norskehavet.

Les mer om konserten på denne siden.


Justin Doyle er en av Europas mest ettertraktede dirigenter og sjefsdirigent for RIAS Kammerchor i Berlin. 13. mai besøker han Oslo for å lede Solistkoret i sesongens vårkonsert. Konserten blir en en feiring av naturens skjønnhet med musikk fra de værharde øyer i vest!

Les er om konserten på denne siden.


Juni byr på en unik mulighet til å høre fire av Nordens ledende kor i Oslo! Velkommen til minifestivalen Et hav av stemmer.

Festivalen arrangeres i Oslo fra 3. til 5. juni. I tre dager fylles byen med korsang på høyeste nivå med Helsinki Chamber Choir, Det Norske Solistkor, Ars Nova Copenhagen og Eric Ericsons Kammarkör.

Les mer om konsertene her.

Hør Solistkoret