Grete Pedersen får fem nye år i Solistkoret

13.02.2019

I 2020 har Pedersen dirigert Solistkoret i 30 år. Samtidig feirer koret sitt 70-årsjubileum.

«Grete Pedersen har sammen med sangerne bidratt til å gjøre Solistkoret til et stadig bedre kor. Modellen med profesjonelle solister som bruker mye av sin tid sammen i et kor, er unik. Grete Pedersen bidrar til å gjøre Solistkoret til ‘Hele Norges kor’, samtidig som det holder høy internasjonal klasse», sier Knut Olav Åmås, styreleder for Det Norske Solistkor.

Den da 29 år gamle Grete Pedersen overtok som kunstnerisk leder i 1990 for Knut Nystedt som grunnla koret i 1950. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og overbevisende fremføringer, og er en ettertraktet gjestedirigent blant Europas ledende kor.

«Solistkoret har hatt en svært positiv utvikling de siste årene, og dette må først og fremst tilskrives Gretes enestående innsats. Vi er veldig glad for å kunne fortsette arbeidet med henne og videreføre det høye nivået koret har nå», sier Ingvild Skaatan, daglig leder for Det Norske Solistkor.

Engasjerer ny gjestedirigent

Den 28 år gamle dirigenten Yuval Weinberg engasjeres samtidig som 1. gjestedirigent for koret. Til tross for sin unge alder har Weinberg mottatt flere internasjonale priser, og han er en ettertraktet dirigent både i Norge og internasjonalt. Weinberg har en master i kordireksjon fra Norges musikkhøgskole og har samarbeidet med Solistkoret ved flere anledninger tidligere.

Yuval Weinberg
Foto: Katinka Hustad
Hør Solistkoret