Jubileumshilsen fra kultur- og likestillingsministeren

14.10.2020

Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet

Hilsen til Det Norske Solistkors 70- årsjubileum


Over 200.000 nordmenn synger i kor, og kor er en svært viktig del av manges hverdag. Regjeringen er også opptatt av kor. Med denne regjeringen har korfeltet fått et solid løft. Som Kultur- og likestillingsminister gleder det meg at vår satsing på korfeltet treffer mangfoldet, fra det glade amatørnivå, til de profesjonelle. Det skjer mye spennende på korfeltet om dagen, det blomstrer som aldri før.

Korsang skaper glede og inspirasjon gjennom hele livet, gir det mening og tilhørighet. Det bygger identitet og viktige fellesskap. For mange er sang det aller første møtet med musikk, og det er også mange som står i koret nærmest livet ut. Vi er en syngende nasjon. Et slikt mangfoldig korfelt behøver flaggskip. Og det er nettopp et slikt flaggskip vi feirer i dag, og i hele år: Det Norske Solistkor.

I 70 år har Solistkoret løftet korsangen opp og fram, fornyet den, og strukket seg etter nye, høye mål. Dere er hele Norges kor, og et kor som resten av Norge er stolte av. Dere har en viktig rolle som forbilde og inspirasjonskilde for korsangere og dirigentspirer i alle aldre. Det Norske Solistkor gir enkeltsangere mulighet til å dyrke sine kvaliteter som stødige sangere hver for seg, men skaper sammen kunst som er verdt mer enn summen av antallet sangere. Den rene korklangen, samspillet og det visuelle uttrykket er i topp klasse, og dere strekker dere alltid etter å oppnå aller høyeste kvalitet. Det er imponerende!

Det er ingen grunn til å gi seg etter de første 70. Med en slik kunstnerisk ryggrad er det bare å rette seg opp og søke videre mot nye mål og fortsette å gi publikum gåsehud og store musikalske opplevelser. Jeg ser fram til å høre dere igjen!

Det er en ære for meg å få gratulere en så vital og kreativ 70-åring med jubileet.

Hør Solistkoret