Les årsmeldingen for 2021

04.04.2022

Lanseringen av Solistkorets nye juleplate er et av høydepunktene den kommende sesongen. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

2021 ble nok et krevende år for kulturfeltet, også for Det Norske Solistkor. Men til tross for hindringer er det en rekke høydepunkter å se tilbake på.

Målet for koret har vært å nå ut til et størst mulig publikum med et bredt repertoar, og å videreutvikle korets kunstneriske kvalitet, utvikling og aktivitet. Ved å ta i bruk nye formidlingsformater og -kanaler har koret gjennom året opprettholdt dialogen med et stadig større publikum.

Les årsmeldingen for 2021 her. Saken fortsetter under bildet.

Under innspillingen av Eivind Buene: Schubert Singt II. Foto: Sigrid Traasdahl


Digital nyskaping


Som erstatning for avlyste og utsatte konsertproduksjoner, tok koret initiativ til innspilling av nye musikkvideoer av høy visuell og kunstnerisk kvalitet. Et av resultatene ble en ny serie på YouTube med innspillinger av nyskrevet musikk.

Se serien En dag på biblioteket på korets YouTube-kanal.

Under innspillingen av Luciano Berio: A-Ronne. Foto: Sigrid Traasdahl


Serien har blitt svært godt mottatt blant et nysgjerrig publikum og fagpersoner både i Norge og internasjonalt.

Blant årets kunstneriske høydepunkter var innspilling av Bent Sørensens Matteuspasjon, samt konserter i Hannover under festivalen chor.com hvor koret presenterte ny norsk musikk og norsk folkemusikk.

Skjermdump fra innspillingen av Bent Sørensens Matteuspasjonen under Kirkemusikkfestivalen 2021


Livekonserter


I 2021 holdt Solistkoret 18 konserter med publikum til stede, inkludert to konserter med Solistkoret Ung. Livekonserter er korets kjerneaktivitet, og det blir stadig mer tydelig hvor viktig det er å møtes fysisk og oppleve musikken sammen med publikum.

Høstsesongen ble rik på konserter, og det ble mulighet for konserter i Tyskland og Sverige. Dette året deltok koret på hele syv festivaler; Ultima, chor.com, Hovlandfestivalen, Drammen Sacred, Musik i Syd, Kirkemusikkfestivalen og Taipei Int. Choir Festival.

Fra Solistkorets allehelgenskonsert med Tuva Syvertsen og Hans-Christian Kjos Sørensen. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.


I tillegg samarbeidet koret med Oslo-Filharmonien, Norges musikkhøgskole, flere medvirkende musikere og spillesteder på de ulike prosjektene.

Korets første Spellemann


Det var også stort å motta Spellemann i klassen Samtid for innspillingen Lament med stykker av de norske komponistene Lars Petter Hagen, Nils Henrik Asheim og Arne Nordheim.

Kronprinsparet overrekker Solistkoret Spellemannsprisen utenfor deres bolig på Skaugum


Unge sangtalenter


Det nystartede ensemblet Solistkoret Ung har etablert seg etter oppstartsfasen og har gjennomført flere samlinger gjennom året. Prosjektene er realisert med solid støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge.

Les årsmeldingen for 2021 her.

Hør Solistkoret