Møt vår nye sopran!

23.04.2020

Vi ønsker Karen Mathilde Heier Hovd velkommen til Det Norske Solistkor


Karen deltok på prøvesang for sopraner i 2019 og har allerede vært med på flere plateinnspillinger og turnéer som vikar i Solistkoret. I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med henne.

Lytt til Karens favorittmusikk på Spotify.

Karen er masterstudent ved Norges Musikkhøgskole hvor hun studerer under Professor Randi Stene.

– Før jeg begynte å synge, spilte jeg cello i mange år ved kulturskolen i Trondheim. En stor del av cellospillet var kammermusikk, så da jeg flyttet til Oslo for å begynne sangutdannelsen ved NMH var nettopp kammermusikken noe jeg savnet. Det var derfor utrolig gøy da jeg fikk begynne å vikariere i Solistkoret, et kor som virkelig setter standarden for hva godt samspill og god formidling er.


Karen har vært solist med flere orkestre i hjembyen Trondheim, blant annet Trondheimssolistenes rekrutteringsorkester «Juniorsolistene», og i flere av Opera Trøndelags operaproduksjoner.

I 2018 var Karen solist under åpningen av tidligmusikkfestivalen i Leipzig, og året etter var hun å høre som Amor i Trondheim Symfoniorkester og Opera (TSO) sin oppsetning av Glucks «Orfeo ed Euridice».

I 2020 har Karen vært solist i en fremførelse av Mahlers "Des Knaben Wunderhorn" i Ridehallen etter et lengre prosjekt med Vasily Petrenko, og blir senere i år å høre som sopransolist i Händels "Messias" med Barokkanerne.

– I tiden vi er i nå må vi kanskje vente litt før vi kan synge sammen igjen, men jeg gleder meg veldig til å få være fast sanger i et ensemble fullt av så mange flotte mennesker og stemmer når den tid endelig kommer
Hør Solistkoret