Møt våre nye sangere: Maria Dale Johannessen

07.12.2021

Etter prøvesang i november har Det Norske Solistkor fått to nye alter.


Her kan du bli kjent med Maria Dale Johannessen.

Maria har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun fullførte sin mastergrad i 2020. Hun er en aktiv ensemblesanger og har flere ganger vikariert i Solistkoret. Første gang var som bachelor-student i 2016.

Jeg kom inn i Solistkoret med stor ærefrykt og respekt. På to dager hadde jeg prøvd å lære meg både en Bach-motett, et tolvtonestykke av Schönberg og et fritonalt verk av Lachenmann. Man kan vel trygt si at jeg har hatt en solid stigning i treffprosent i løpet av årene som har gått!
Julekonsert i Aulaen i Oslo, desember 2021. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard


Maria vil særlig trekke frem to produksjoner som spesielle minner fra tiden med koret: Fremføringen av Francis Poulencs Figure Humaine med dirigent Yuval Weinberg i 2017, og innspillingen av Luciano Berios A-Ronne i februar 2021.

Figure Humaine gjorde stort inntrykk på meg, og står fortsatt igjen som et av mine favorittstykker for kor. Med sterke tekster og toner fra krigen, etterlater verket likevel både utøverne og publikum med en sterk følelse av håp og troen på at det blir bedre. Og midt i pandemiens nedstengning kunne vi samles rundt Berios absurde og lekne verk A-ronne. På fem dager produsere vi et ganske så fiffig og fint resultat om jeg får si det selv.

Solistkorets innspillinger av verkene kan du se på YouTube: Figure Humaine og A-Ronne.

Maria var også med da Solistkoret spilte inne Figure Humaine i 2020. Foto: Trippel M


Som solist har Maria bred erfaring innenfor både kirkemusikk og opera. I 2022 er hun blant annet aktuell med forestillingene Forelska i Händel ved Operaen i Kristiansund, Flagstad - an opera ved Den Norske Opera & Ballett og Lystige Koner - en geriljaopera med sitt eget operakompani Skeive Stemmer. Maria synger også i Det Norske Damekor.

Noe av det gøyeste med å synge i ensemble er at man får dykk ned i så mange ulike sjangre, tradisjoner, stiler og teknikker. Man får lære både av og med noen av de dyktigste og mest kunnskapsrike innenfor sine felt, og man får alltid lyst til å strekke seg litt lengre for å matche sine kollegaer. Jeg gleder meg stort til flere gode opplevelser med Solistkoret i årene som kommer.

Vi ønsker Maria velkommen som fast sanger i Solistkoret!

Maria var med da Solistkoret urfremførte et nytt verk av Ørjan Matre under Ultimafestivalen 2020. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard


Hør Solistkoret