Møt våre nye sangere!

01.07.2019

Vi ønsker velkommen til fire nye sangere etter prøvesang i mai med høyt nivå og ny rekord i antall søkere.


Jan Kuhar – bass

Jan begynte karrieren som profesjonell sanger som 19-åring da han ble medlem av Slovenian Philharmonic Choir. Senere grunnla han vokalsekstetten Ingenium, som han også turnerte med i store deler av Europa i ni år. Jan fullfører nå en bachelor i sang ved Musikkakademiet i Ljubljana med sopran Theresa Plut som lærer. For å forfølge sin største lidenskap – å synge i kammerkor, startet han samtidig på masterstudiet i Advanced Vocal Ensemble Studie ved Schola Cantorum i Basel med Evelyn Tubb og Tony Rooley, som han fullførte i April 2018. Med det irske vokalensemble Anúna har han turnert i Europa, Japan og Kina, hvor han også har fungert som kunstnerisk leder. Jan Kuhar synger ofte med internasjonalt anerkjente ensembler som den tyske sekstetten Singer Pur, britiske Voces8, det sveitsiske barokkorkesteret og vokalensemblet La Cetra.

Den første konserten Jan synger som fast sanger i Solistkoret vil være på Stavanger kammermusikkfestival i August.


Ragnhild Thu Austnaberg – sopran

Ragnhild Thu Austnaberg (1987) er en lys sopran fra Bryne som jobber med et allsidig repertoar, og engasjeres både som solist og ensemblesanger i Norge. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole der hun i 2019 fullførte sin mastergrad i klassisk sang. I sitt masterprosjekt tok hun for seg musikk kun skrevet for solo sopran, uten instrumenter, og lagde en forestilling sammen med regissør. Hun har vært solist med bl. a. Tønsberg Domkor, Romerrike Oratoriekor, Musikkhøgskolens Kammerkor og Sandnes Klarinettkor. Som vikar i Det Norske Solistkor, har Ragnhild medvirket på bl. a. Øyafestivalen, Ultimafestivalen og Olavsfestdagene. Hun har også medvirket i oppsetninger av moderne opera på Den Norske Opera.

Den første konserten Ragnhild synger som fast sanger i Solistkoret vil være på Stavanger kammermusikkfestival i August.


Marian Dijkhuizen – alt

Den Nederlandske alten Marian Dijkhuizen er en allsidig sanger med et repertoar som spenner fra barokk til moderne musikk. Hun har sunget roller i operaer av Händel og Purcell, men også en rekke samtidsoperaer som ´Forelle Stanley' av sveitiske Daniel Fueter, og Kaija Saariahos ´Only the sound remains' ved den Nederlandske nasjonaloperaen, regissert av Peter Sellars. Som konsertsolist har Marian Dijkhuizen jobbet med dirigenter som Peter Dijkstra, Risto Joost, Daniel Reuss og Clau Scherrer. Hun er også en aktiv ensemblesanger og har deltatt i prosjekter med Nederlands kammerkor, RIAS Kammerchor, og med sveitiske Ensemble Vocal Origen. Hun startet studiene i sang på konservatoriet i Haag, og fortsatte i Zürich med Werner Güra som lærer hvor hun fullførte en mastergrad i opera.


Frida Lund-Larsen – alt

Frida Lund-Larsen (f. 1996) er en mezzo-sopran fra Asker, som våren 2019 fullførte sin bachelorgrad ved Norges Musikkhøgskole hos Prof. Mona Julsrud. Som 15-åring begynte hun å synge i Bragernes Kirkes Ungdomsskor under ledelse av Beate Fevang, og tok sangtimer hos Marianne Willumsen Lewis. Frida ble senere tatt opp på talentutviklingsprogrammet på NMH med Mona Julsrud og Svein Bjørkøy som lærere, før hun startet bachelorutdanningen sin samme sted. I løpet av studietiden var Frida et år på utveksling ved Hochschule für Musik und Teater «Felix Mendelssohn Bartholdy» i Leipzig hos Prof. Carola Guber. Hun har også deltatt på flere mesterklasser med Susanna Eken, Randi Stene, Bo Skovhus, Elizabeth Norberg-Schulz og Matthew Marriott for å nevne noen. Senest høsten 2018 deltok Frida på mesterklasse i Operaen under ledelse av Maestro Ernesto Palacio, administrerende direktør av Rossinifestivalen i Pesaro. Både i 2016 og i 2019 mottok Frida Asker Kommunes kulturstipend, og hun ble i 2018 vinner av den internasjonale sangkonkurransen «NINA Solo Competition - for young voices» som blir arrangert under Grieg-festivalen i Bergen. Høsten 2019 starter Frida sin masterutdanning ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Velkommen til Det Norske Solistkor!

Hør Solistkoret