Møt våre nye sangere: Haakon Hille Hustad

09.12.2021

Etter prøvesang i november har Det Norske Solistkor fått to nye basser.


Her kan du bli kjent med Haakon Hille Hustad.

Haakon er en svært allsidig bassbaryton med lang solist- og ensembleerfaring. Musikerkarrieren startet som guttesopran i Sølvguttene, før han studert ved Barratt Due Musikkinstitutt, og senere med operasangeren Jan Sødal.

Jeg liker å utforske musikklitteraturen, og Solistkoret er det perfekte sted å oppdage ny musikk. Det er et stort spenn i repertoaret som fremføres, og det er svært motiverende.
Før konsert i Universitetets aula. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Haakons første prosjekt med koret var i 2016, og siden har han vært vikar ved en rekke anledninger. Haakon har også sunget med flere andre profesjonelle vokalensembler i Norge.

Ofte skal Solistkoret fremføre til dels svært komplisert musikk, men med så gode kollegaer føles det aldri nervøst eller stressende. I tillegg er det en berikelse med en dirigent som Grete Pedersen. Hun skaper trygghet, glede og energi i alt vi gjør – fra Bach til Berio.


Bassene i Solistkoret har også satt stor pris på å ha Haakon som kollega:

Haakon er utpreget hyggelig å jobbe sammen med. Ikke bare gjør han en god jobb; han er også blid og imøtekommende, og bidrar til det gode og positive arbeidsmiljøet vi har i koret. Vi ser frem til å få Haakon som fast sanger i bassrekka.


Haakon har i mange år vært Kunstnerisk Rådgiver i NRKs Guttekor Sølvguttene med stor vekt på det kunstneriske innholdet i korets mange produksjoner. De siste årene har han også vært solist på flere store verk, blant annet på Requiem av Brahms, Mozart, Duruflé og Fauré, i Händels Messias og Bachs Magnificat.

Haakon var med da koret besøkte Adelaide Festival i Australia i februar 2020

Haakon trekker frem tre musikalske høydepunkter med Solistkoret:

  • Bachs messe i h-moll med Freiburger Barokkorkester i Bodø: Et verk som betyr mye for meg. Her dukket det opp med en helt uventet energi og lekenhet.
  • Turné til festival i Adelaide, Australia: Et helt utrolig repertoar sammensatt av folkemusikk samt gamle og nye mestere.
  • De første opptrednene etter nedstengningen av Norge i 2020: Rørende og sterkt! Vi sang blant annet på Slottsplassen 17. mai 2020. Det var en øredøvende stillhet der i fraværet av barnetog og hurrarop. Da vi sammen med Kongefamilien, Sølvguttene og Det Norske Jentekor sang Nasjonalsangen direkte på TV føltes det med ett som jeg hadde verdens viktigste jobb.
Hør Solistkoret