Møt våre nye sangere: Kevin Skelton

08.12.2021

Etter prøvesang i november har Det Norske Solistkor fått to nye tenorer.


Her kan du bli kjent med Kevin Skelton.

Kevin har en mangefasettert karriere som utøver, regissør, koreograf, lærer og akademiker. Han hører hjemme både på konsert- og operascenen og har spesialisert seg på musikk fra det 17. århundre, Bach sine evangelistroller og eksperimentelt musikkteater.

Mye musikk skapes i et felleskap og i samarbeid med andre og jeg har alltid likt atmosfæren i vokalensembler hvor det musikalske, sosiale, personlige og profesjonelle forenes.


Tenoren har sunget i noen av verdens ledende tidligmusikk-ensembler, som Collegium Vocale Gent, L’Arpeggiata og Concerto Palatino. For noen år siden medvirket han som vikar i prosjekter med Solistkoret.

Jeg synes alltid prosjektene med koret var inspirerende og stimulerende, og menneskene i koret som noen av de vennligste og mest oppmuntrende jeg har møtt i min karriere. Det er virkelig en ære å nå være fast medlem av ensemblet.


Kevin har opptrådt på scener og festivaler over hele verden, og de siste årene har han jobbet med å kombinere ulike kunstarter i sitt virke. Hans evne til å forene stemme med bevegelse har blitt en del av produksjoner med Nederland Reisopera, Veenfabriek, Zilbersee, Opera Atelier, Sasha Waltz & Guests, det nederlandske breakdance-kompaniet ISH og det japanske teaterkompaniet SPAC.

Kevin har produsert en rekke filmer og forestillinger med sitt eget selskap ātmā etter å ha opptrådt på bl.a. Operadagen Rotterdam, Theater aan het Vrijthof in Maastricht, og Festival Les Nuits de Septembre.

Vi ønsker Kevin hjertelig velkommen til Det Norske Solistkor!

Hør Solistkoret