Møt våre nye sangere!

25.10.2023

Foto: Christophe Gindraux

Etter prøvesang i september har Det Norske Solistkor fått to nye sopraner.


Her kan du bli kjent med Anna Miklashevich!

Anna Miklashevich er kjent for sine uttrykksfulle framføringer i et repertoar som strekker seg helt fra middelalderen til musikk skrevet i vår tid.

Etter å ha gjennomført en solid utdanning i kordireksjon ved Tsjaikovskij-konservatoriet i Moskva, fullførte Anna en mastergrad i tidligmusikk ved renommerte Schola Cantorum Basiliensis. Der arbeidet hun med ledende forskere og utøvere, og kom i kontakt med spesialister fra hele verden.

Det er en fantastisk følelse å synge gripende musikk sammen med andre dedikerte musikere. Jeg har sunget i kor siden jeg var liten, og studerte kordireksjon før jeg bestemte meg for å bli sanger. Derfor har ensemblesang en helt spesiell plass i hjertet mitt. Jeg gleder meg veldig til å være med på spennende prosjekter med mange av Norges beste sangere!


De siste årene har Anna sunget ved prestisjetunge festivaler som Utrecht Early Music Festival, Luzern-festivalen og Wiener Festwochen, med dirigenter som René Jacobs, Andrea Marcon og Florian Helgath. Hun har opptrådt som sopransolist i mange kirkemusikalske verk som Bachs pasjoner og Juleoratoriet, Händel - Messias og Monteverdis Mariavesper, samt i Dvorak - Stabat Mater, Orrfs Carmina Burana og Mahlers 4. symfoni.

Jeg setter pris på at Solistkoret gjør så mye ulik musikk på høyeste nivå, og flere urframføringer. Allerede da jeg bodde i Sveits hørte jeg mye fint om Grete og Solistkoret - og det var også veldig gøy å få være i publikum her i Oslo dette året.


Anna har sunget på flere plateinnspillinger, blant annet Splendor da Ciel med middelalderensemblet La Morra. Denne innspillingen fikk utmerkelsen Diapason d’Or i 2018. Anna bor med familien sin i Oslo.

Hør Solistkoret