Møt våre nye sangere!

26.10.2023

Foto: Margit Rønning Omholt

Etter prøvesang i september har Det Norske Solistkor fått to nye sopraner.


Her kan du bli kjent med Hanne Marit Mordal Iversen!

Hanne Marit har vært med i akademiet Solistkoret Ung siden etableringen av ensemblet i 2020, og har vært vikar i Solistkoret ved flere anledninger tidligere.

Jeg var med i Norges Ungdomskor første gang jeg møtte Solistkoret og fikk jobbe sammen med sangerne og Grete Pedersen. Det var vel i Bodø i 2017. Jeg var ganske fersk som korsanger, men likte det veldig godt og ble helt blåst av banen av å høre på Solistkoret. Jeg syntes det var skikkelig imponerende at de fikk til så mange forskjellige stiler og sang så bra sammen.


Mordal Iversen holdt sin bachelorkonsert ved Norges musikkhøgskole (NMH) våren 2022 etter å ha studert ved NTNU og Hochschule für Musik und Theater i München. Nå tar hun master ved Musikkhøgskolen hos lærer Ann-Helen Moen.

Hanne Marit sammen med sangere fra Solistkoret Ung. Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues


De siste årene har Hanne Marit blant annet vært med Solistkoret til Trondheim Kammermusikkfestival og Dordrecht Bachfestival i Nederland.

Jeg har allerede så mange fine minner med Solistkoret, men jeg opplever at det skjer noe helt spesielt hver gang vi gjør Bach. Jeg husker veldig godt både da vi gjorde deler av H-mollmessen med Finsk barokkorkester og dirigent Niels Schweckendiek og utvalgte motetter med Grete i Dordrecht som magiske konserter med fantastisk vakre øyeblikk og levende musisering.


Ved siden av Solistkoret synger Hanne Marit i kehlkopfkollektiv og Margaretakyrkans vokalensemble.

Fra fremførelsen av H-mollmessen med Finsk barokkorkester og Niels Schweckendiek. Foto: Bård Gundersen

Hun synger i en duo med pianist Revaz Abramia, med ensemblet BareBarokk og er solist i forskjellige kirkemusikalske verk i Oslo, rundt hjemtraktene i Møre og Romsdal og på Færøyene.

Det er så fint som sanger å dele prøvesalene og scenene med andre sangere. Selv blir jeg fylt av liv og initiativ av de rundt meg, spesielt når vi kan stoffet skikkelig godt og det blir rom for lek og kollektiv improvisasjon. Jeg tror en slik trygghet også merkes av publikum og gir fine konsertopplevelser. Det er jo ingenting som måler seg med det - en fin opplevelse både for utøvere og publikummere!


Velkommen til Det Norske Solistkor, Hanne Marit!

Hør Solistkoret